Εύκολη μους σοκολάτας με αβοκάντο

Συνταγές: Εύκολη μους σοκολάτας με αβοκάντο | Enallaktiko.gr
Υπάρχουν κάποιες συνταγές που μας δίνουν τόσο νόστιμες δημιουργίες και ταυτόχρονα είναι τόσο εύκολες, που όταν τις ανακαλύψουμε είναι δύσκολο να μην αναφωνήσουμε "Μα πώς δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα;". Μία τέτοια συνταγή είναι και αυτή της μους σοκολάτας με αβοκάντο.
Χρόνος παρασκευής τριών μερίδων: 5'
Χρόνος αναμονής: 60'
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Extra εξοπλισμός: Multi

Μερίδες

Επιλέξτε αριθμό μερίδων!

Υλικά

Αβοκάντο
Η σάρκα ενός μέτριου αβοκάντο αντιστοιχεί σε περίπου 225 γραμμάρια. Συνεπώς, ένα μέτριο αβοκάντο μας δίνει περίπου 3 μερίδες.
Είναι επίσης σημαντικό τα αβοκάντο που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι ώριμα.
Κακάο
Τα 5 γραμμάρια κακάο αντιστοιχούν σε 1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού.
Για την εκτέλεση της συνταγής εμείς χρησιμοποιήσαμε κακάο criollo. Βεβαίως, η συνταγή μπορεί να υλοποιηθεί με οποιοδήποτε είδος κακάο.
Σιρόπι αγαύης
Τα 15 γραμμάρια σιροπιού αγαύης αντιστοιχούν σε 1½ κουταλιά του γλυκού.
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι σφενδάμου ή κάποιο μέλι της αρεσκείας σας.

Διαδικασία

1. Με ένα μαχαίρι κόβουμε προσεκτικά τα αβοκάντο μας στη μέση. Έπειτα, αφαιρούμε το κουκούτσι τους και με ένα κουτάλι μεταφέρουμε τη σάρκα τους στον κάδο του multi. 
2. Προσθέτουμε το κακάο και τη γλυκαντική μας ουσία και αλέθουμε έως ότου το μείγμα μας αποκτήσει την επιθυμητή υφή. 
3. Μεταφέρουμε τη μους μας σε σκεύη της αρεσκείας μας και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Η μους μπορεί να καταναλωθεί την ίδια μέρα μόνη της ή σαν συστατικό σε άλλες γλυκές παρασκευές, ενώ μπορεί να φυλαχτεί σκεπασμένη στο ψυγείο έως και για 2 ημέρες.

Παρατηρήσεις

Παρόλο που το αβοκάντο είναι φρούτο, διατροφικά συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία του λίπους (όπως και η ελιά). Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε "καλά" μονοακόρεστα και πολυακόρεστα Ω3 και Ω6 λιπαρά ενώ, τέλος, αποτελεί μία πλούσια πηγή καλίου, φυτικών ινών, αλλά και αρκετών βιταμινών και ιχνοστοιχείων.
Το κακάο αποτελεί μία εξαιρετική πηγή σιδήρου, ενώ είναι και αυτό ιδιαίτερα πλούσιο σε κάλιο.
Το σιρόπι αγαύης είναι μία γλυκαντική ουσία με την ίδια περίπου γλυκύτητα που έχει και το μέλι, αλλά με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (30 έναντι 55).

Διατροφική αξία*

Ενέργεια 216kcal
Λιπαρά 15,9g
εκ των οποίων κορεσμένα  3,8g
Υδατάνθρακες 17,3g
εκ των οποίων σάκχαρα 16,4g
Εδώδιμες ίνες 8,8g
Πρωτεΐνες 2,4g
Αλάτι 0,14g
*: Κατά προσέγγιση υπολογισμός ανά μερίδα 100 γραμμαρίων
Περισσότερα άρθρα σαν αυτό ››

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Άλμη για τη φέτα σας | Enallaktiko.gr
Η μακρά συντήρηση της φέτας, ως γνωστόν, επιτυγχάνεται μέσα σε άλμη. Η άλμη δεν είναι τίποτε άλλο παρά αλατόνερο, το οποίο έχει υποστεί προηγουμένως θερμική επεξεργασία. Για τη συντήρηση λοιπόν της φέτας μας οι επιλογές μας είναι δύο, είτε να ζητήσουμε να μας δώσουν λίγη μαζί με τη φέτα που αγοράσαμε, είτε να τη φτιάξουμε οι ίδιοι.
Εύκολο σορμπέ πεπόνι χωρίς ζάχαρη | Enallaktiko.gr
Το σορμπέ είναι ένα είδος παγωτού, το οποίο όμως δεν περιέχει γάλα, λίπος ή αβγό. Για να το παρασκευάσουμε θα χρειαστούμε μόλις δύο βασικά συστατικά - κάποιο φρούτο και κάποια γλυκαντική ουσία. Έτσι, σε αντίθεση με τα περισσότερα παγωμένα γλυκίσματα, το σορμπέ αποτελεί μία καλή επιλογή για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους.