Χρόνος αναμονής: 60'
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Extra εξοπλισμός: Multi
Μερίδες
Επιλέξτε αριθμό μερίδων!
Υλικά
Αβοκάντο Η σάρκα ενός μέτριου αβοκάντο αντιστοιχεί σε περίπου 225 γραμμάρια. Συνεπώς, ένα μέτριο αβοκάντο μας δίνει περίπου 3 μερίδες. Είναι επίσης σημαντικό τα αβοκάντο που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι ώριμα. Κακάο Τα 5 γραμμάρια κακάο αντιστοιχούν σε 1 γεμάτη κουταλιά του γλυκού. Για την εκτέλεση της συνταγής εμείς χρησιμοποιήσαμε κακάο criollo. Βεβαίως, η συνταγή μπορεί να υλοποιηθεί με οποιοδήποτε είδος κακάο. Σιρόπι αγαύης Τα 15 γραμμάρια σιροπιού αγαύης αντιστοιχούν σε 1½ κουταλιά του γλυκού. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι σφενδάμου ή κάποιο μέλι της αρεσκείας σας.Διαδικασία
1. Με ένα μαχαίρι κόβουμε προσεκτικά τα αβοκάντο μας στη μέση. Έπειτα, αφαιρούμε το κουκούτσι τους και με ένα κουτάλι μεταφέρουμε τη σάρκα τους στον κάδο του multi. 2. Προσθέτουμε το κακάο και τη γλυκαντική μας ουσία και αλέθουμε έως ότου το μείγμα μας αποκτήσει την επιθυμητή υφή. 3. Μεταφέρουμε τη μους μας σε σκεύη της αρεσκείας μας και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Η μους μπορεί να καταναλωθεί την ίδια μέρα μόνη της ή σαν συστατικό σε άλλες γλυκές παρασκευές, ενώ μπορεί να φυλαχτεί σκεπασμένη στο ψυγείο έως και για 2 ημέρες.Παρατηρήσεις
Παρόλο που το αβοκάντο είναι φρούτο, διατροφικά συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία του λίπους (όπως και η ελιά). Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε "καλά" μονοακόρεστα και πολυακόρεστα Ω3 και Ω6 λιπαρά ενώ, τέλος, αποτελεί μία πλούσια πηγή καλίου, φυτικών ινών, αλλά και αρκετών βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Το κακάο αποτελεί μία εξαιρετική πηγή σιδήρου, ενώ είναι και αυτό ιδιαίτερα πλούσιο σε κάλιο. Το σιρόπι αγαύης είναι μία γλυκαντική ουσία με την ίδια περίπου γλυκύτητα που έχει και το μέλι, αλλά με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (30 έναντι 55).Διατροφική αξία*
Ενέργεια | 216kcal |
Λιπαρά | 15,9g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 3,8g |
Υδατάνθρακες | 17,3g |
εκ των οποίων σάκχαρα | 16,4g |
Εδώδιμες ίνες | 8,8g |
Πρωτεΐνες | 2,4g |
Αλάτι | 0,14g |
Σχόλια (0)