Συνταγές: Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο, μπανάνα & μέλι | Enallaktiko.gr

Συνταγές: Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο, μπανάνα & μέλι

Σύμφωνα με τον Alexander Woollcott, τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα ή παράνομα ή παχαίνουν. Όπως και να έχει πάντως, ο Αμερικανός κριτικός και σχολιαστής δε γνώριζε την παρακάτω συνταγή, η οποία μας δίνει περίπου 25 λαχταριστά σοκολατάκια, στα οποία δεν προστίθεται καθόλου ζάχαρη, είναι νηστίσιμα και υγιεινά.

Ποσότητα: 25 σοκολατάκια των 20gr
Χρόνος εκτέλεσης: 20’
Βαθμός δυσκολίας: 2/5

Υλικά:


= 250gr

= 150gr

= 1 ολόκληρη μπανάνα

= 2 κουταλιές της σούπας
= 30gr

Διαδικασία:

1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, τη μπανάνα και το μέλι και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας έως ότου το μείγμα μας να μπορεί να πλάθεται.

2. Πλάθουμε το μείγμα μας σε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε προσεκτικά σε μία λαδόκολλα. 

3. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί

4. Βουτάμε 2-3 μπαλίτσες μέσα στην κουβερτούρα, φροντίζοντας να καλυφθούν ολόκληρες. Έπειτα, με ένα κουτάλι μεταφέρουμε τα σοκολατάκια μας στη λαδόκολλα, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν. 

5. Αφήνουμε τα σοκολατάκια μας στη λαδόκολλα μέχρι η κουβερτούρα μας να αποκτήσει μία ματ υφή. Έπειτα, τα μεταφέρουμε σε σκεύος της αρεσκείας μας εντός ή εκτός ψυγείου.

Παρατηρήσεις:

Τα σοκολατάκια της παραπάνω συνταγής θυμίζουν αρκετά το γνωστό σνακ "bounty" με τη διαφορά πως αντί για ζαχαρούχο γάλα, χρησιμοποιήθηκαν η μπανάνα και το μέλι. 

Για τον ευκολότερο καθαρισμό του σκεύους που χρησιμοποιήθηκε για το λιώσιμο της κουβερτούρας, μπορούμε, πριν αυτή κρυώσει, να ρίξουμε μέσα τυχόν υπολείμματα ινδοκάρυδου, νιφάδες βρώμης, σταφίδες ή ό,τι άλλο θεωρούμε πως ταιριάζει για να πλάσουμε 2-3 νόστιμες και υγιεινές μπάρες. 

Λαμπρινή Παντελή

Η Λαμπρινή Παντελή είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος και υπεύθυνη του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής στο Ίλιον.

Διαβάστε επίσης

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν κοινοποιηθούν. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.