Δεν κόλλησες στην κίνηση. Είσαι η κίνηση!

Ιδέες: Δεν κόλλησες στην κίνηση. Είσαι η κίνηση! | Enallaktiko.gr
Ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα με τα οποία έρχονται καθημερινά  αντιμέτωποι εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν ή εργάζονται σε μεγαλουπόλεις είναι και το λεγόμενο μποτιλιάρισμα. 
Το αποτέλεσμα - εκτός από το άγχος και την απόγνωση των οδηγών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στα ίδια τους τα αυτοκίνητα - είναι η ρύπανση του αέρα, η ηχορύπανση, τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και δυστυχήματα, οι εκατομμύρια χαμένες εργατοώρες, ο χαμένος ελεύθερος χρόνος και πολλά, πολλά άλλα. 
Η i-Sustain, μία επιχείρηση με αντικείμενο το σχεδιασμό στρατηγικών για την επίτευξη της αστικής αειφορίας, σε συνεργασία με το δήμο του Seattle, αποτύπωσε σε μόλις 5 φωτογραφίες μία πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία η αυξημένη κίνηση στις πόλεις δεν είναι ένα ανεξήγητο φυσικό φαινόμενο, αλλά αποτέλεσμα του κεντρικού σχεδιασμού και φυσικά... των δικών μας επιλογών. 
Στις φωτογραφίες αυτής της ομολογουμένως ευρηματικής καμπάνιας, απεικονίζονται αρχικά 200 άνθρωποι μέσα σε 177 αυτοκίνητα και στη συνέχεια το πώς φαίνονται αυτοί χωρίς τα αυτοκίνητά τους, πάνω σε ποδήλατα, μέσα σε 3 αστικά λεωφορεία και σε ένα βαγόνι του μετρό.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα συλλάβετε τον εαυτό σας να ξεφυσά από απόγνωση μέσα σε ένα μποτιλιαρισμένο Ι.Χ., σκεφτείτε: "Δεν κόλλησες στην κίνηση. Είσαι η κίνηση!".
Το πελατολόγιο της i-Sustain περιλαμβάνει κυρίως δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, κτηματομεσιτικές εταιρείες, αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς που αποζητούν γνώσεις και συμβουλές με σκοπό την υλοποίηση έργων που αυξάνουν τη βιωσιμότητα εντός του αστικού ιστού.
Οι ιδρυτές της επιχείρησης, η οποία υφίσταται ήδη από το 2003, είναι η Patricia Chase και ο Jayson Antonoff.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την i-Sustain θα βρείτε εδώ .

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Ιδέες: Από την 8ωρη στην 6ωρη εργασία | Enallaktiko.gr
Έχει περάσει περίπου ενάμισης αιώνας από το Σάββατο της 1ης Μαΐου του 1886, όταν περίπου 80.000 διαδηλωτές ξεκινούσαν την ειρηνική τους διαμαρτυρία στην πλατεία Haymarket του Chicago, του μεγαλύτερου βιομηχανικού κέντρου των Η.Π.Α εκείνη την εποχή. Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 300.000 εργαζόμενοι από όλη τη χώρα συμμετείχαν στην απεργία, διαδηλώνοντας μαζί με τις οικογένειές τους με κεντρικό σύνθημα το "8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ανάπαυση, 8 ώρες ύπνου".
Το εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών | Enallaktiko.gr
Το να γίνει κάποιο λάθος στην παραγγελία ενός εστιατορίου δεν είναι ούτε κάτι σπάνιο, ούτε κάτι μεμπτό, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και εκεί εργάζονται άνθρωποι που ενίοτε κάνουν λάθη. Βεβαίως, τα λάθη δεν παύουν να προκαλούν εκνευρισμό, κάτι που ισχύει μάλλον παντού εκτός από ένα εστιατόριο στην καρδιά του Τόκιο.