Smart tips: Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία εφημερίδα εκτός από το να τη διαβάσετε

Smart tips: Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία εφημερίδα εκτός από το να τη διαβάσετε | Enallaktiko.gr

Η βασική χρησιμότητα μίας εφημερίδας είναι θα έπρεπε να είναι η καθημερινή μας ενημέρωση, η οποία ωστόσο αποτελεί μία υπηρεσία με ιδιαίτερα κοντινή ημερομηνία λήξης. Η εφημερίδα λοιπόν χάνει την αξία της πολύ γρήγορα ακόμη κι αν δεν την έχουμε διαβάσει. Ωστόσο, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί αρκετές ακόμη χρήσεις της, διαφορετικές από τις πιο κοινότυπες όπως είναι το διάβασμα ή το σκότωμα εντόμων.

Χρησιμοποιήστε τη ως προσάναμμα

Η εφημερίδες αποτελούν ένα από τα καλύτερα προσανάμματα για να ανάψετε φωτιά στο τζάκι ή στην ψησταριά. 

Βάψτε άφοβα

Οι παλιές εφημερίδες αποτελούν τον πιο φθηνό τρόπο προστασίας του πατώματός σας από τις πιτσιλιές κατά το βάψιμο του σπιτιού.

Προστατέψτε εύθραυστα αντικείμενα

Κατά τη μετακόμιση ή κατά την αποθήκευση εύθραυστων υλικών όπως πιάτα, ποτήρια ή χριστουγεννιάτικα στολίδια, οι παλιές εφημερίδες μπορούν να φανούν χρήσιμες ως υλικό για αμπαλάζ.

Καθαρίστε τα τζάμια

Ένα τσαλακωμένο φύλλο εφημερίδας είναι ίσως το καλύτερο μέσο καθαρισμού για τα τζάμια (ειδικά αν συνδυαστεί με λίγο λευκό ξύδι).

Αφαιρέστε τις δυσάρεστες οσμές

Αφαιρέστε τις άσχημες οσμές από παλιά συρτάρια, ψυγεία, παπούτσια κ.α. τοποθετώντας μέσα σε αυτά τσαλακωμένα φύλλα εφημερίδας, καθώς το χαρτί έχει την ιδιότητα να απορροφά τις οσμές.

Χρησιμοποιήστε τη ως ταπετσαρία

Μία πιο τολμηρή χρηστικότητα της εφημερίδας αφορά στην εσωτερική διακόσμηση ενός χώρου και συγκεκριμένα του τοίχου. Παλιές ξενόγλωσσες οικονομικές ή σκανδαλοθηρικές εφημερίδες μπορούν να προσδώσουν ένα νεανικό αστικό στυλ σε χώρους αναμονής, σε γραφεία ή σε άλλους δημόσιους χώρους.

Σχόλια (1)

  • Μας βοήθησε πολυ Ευχαριστώ πολύ 🙂🙂

    Ιωαννα

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Smart tips: Βραστά αβγά χωρίς σπασίματα | Enallaktiko.gr
Δε χάθηκε κι ο κόσμος αν ένα αβγό ραγίσει κατά τη διάρκεια του βρασμού, έτσι δεν είναι; Παρόλα αυτά, αφού υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο, γιατί να μην τον δοκιμάσουμε;