Smart tips: Βραστά αβγά χωρίς σπασίματα

Smart tips: Βραστά αβγά χωρίς σπασίματα | Enallaktiko.gr

Δε χάθηκε κι ο κόσμος αν ένα αβγό ραγίσει κατά τη διάρκεια του βρασμού, έτσι δεν είναι; Παρόλα αυτά, αφού υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο, γιατί να μην τον δοκιμάσουμε; 

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι μέσα στο νερό όπου πρόκειται να βράσουμε το αβγό μας, να προσθέσουμε λίγο ξύδι. Το ξύδι θα μαλακώσει ελαφρώς το κέλυφος του αβγού, προσδίδοντάς του ελαστικότητα. 

Κάτι άλλο που θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει είναι, πριν βράσουμε το αβγό μας, να το αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ούτως ώστε να αποφύγουμε το ράγισμα λόγω απότομης διαστολής. 

Τέλος, μπορούμε απλώς να χαμηλώσουμε την ένταση της φωτιάς ώστε να αποφύγουμε τον έντονο κοχλασμό του νερού. 

Αυτό ήταν! Τέρμα πια τα ραγισμένα αβγά.

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης είναι αρθρογράφος και υπεύθυνος του ηλεκτρονικού καταστήματος του Enallaktiko.gr

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Smart tips: Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία εφημερίδα εκτός από το να τη διαβάσετε | Enallaktiko.gr
Η βασική χρησιμότητα μίας εφημερίδας είναι ή καλύτερα... θα έπρεπε να είναι η καθημερινή μας ενημέρωση, η οποία όμως αποτελεί ένα προϊόν με ιδιαίτερα κοντινή ημερομηνία λήξης.
Smart tips: Ένα λεμόνι που κλείνει αεροστεγώς | Enallaktiko.gr
Πολλές φορές στη μαγειρική χρειαζόμαστε μόνο λίγες σταγόνες λεμονιού. Έτσι, συχνά το λεμόνι που δεν χρησιμοποιήσαμε, καταλήγει ξεραμένο κάπου μέσα στο ψυγείο μας και εν τέλει στα σκουπίδια.