Smart tips: Βραστά αβγά χωρίς σπασίματα | Enallaktiko.gr

Smart tips: Βραστά αβγά χωρίς σπασίματα

Δε χάθηκε κι ο κόσμος αν ένα αβγό ραγίσει κατά τη διάρκεια του βρασμού, έτσι δεν είναι; Παρόλα αυτά, αφού υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο, γιατί να μην τον δοκιμάσουμε; 

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι μέσα στο νερό όπου πρόκειται να βράσουμε το αβγό μας, να προσθέσουμε λίγο ξύδι. Το ξύδι θα μαλακώσει ελαφρώς το κέλυφος του αβγού, προσδίδοντάς του ελαστικότητα. 

Κάτι άλλο που θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει είναι, πριν βράσουμε το αβγό μας, να το αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ούτως ώστε να αποφύγουμε το ράγισμα λόγω απότομης διαστολής. 

Τέλος, μπορούμε απλώς να χαμηλώσουμε την ένταση της φωτιάς ώστε να αποφύγουμε τον έντονο κοχλασμό του νερού. 

Αυτό ήταν! Τέρμα πια τα ραγισμένα αβγά.

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης είναι αρθρογράφος και υπεύθυνος του ηλεκτρονικού καταστήματος του Enallaktiko.gr

Διαβάστε επίσης

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν κοινοποιηθούν. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.