Smart tips: Ένα λεμόνι που κλείνει αεροστεγώς

Smart tips: Ένα λεμόνι που κλείνει αεροστεγώς | Enallaktiko.gr

Πολλές φορές στη μαγειρική χρειαζόμαστε μόνο λίγες σταγόνες λεμονιού. Έτσι, συχνά το λεμόνι που δεν χρησιμοποιήσαμε, καταλήγει ξεραμένο κάπου μέσα στο ψυγείο μας και εν τέλει στα σκουπίδια. 

Για να αποφύγουμε αυτή την άσκοπη σπατάλη, μπορούμε να πάρουμε από το λεμόνι μας το χυμό που χρειαζόμαστε, χωρίς όμως να το κόψουμε. Αυτό επιτυγχάνεται, ανοίγοντας μία μικρή τρύπα στην αντίθετη πλευρά του κοτσανιού, επάνω ακριβώς στο χαρακτηριστικό του εξόγκωμα. Για το τρύπημα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία καθαρή σακοράφα, μία βελόνα ή ακόμη και ένα τιρμπουσόν. Η τρύπα επάνω στο λεμόνι μας θα είναι αρκετά μεγάλη, ώστε να βγει ο χυμός, χωρίς όμως να επιτρέπει στον αέρα να εισέλθει στο εσωτερικό του. 

Ωστόσο, δεν πρέπει να παραλείψουμε, πριν από το τρύπημα, να πιέσουμε το λεμόνι με την παλάμη μας επάνω στον πάγκο της κουζίνας, ρολάροντάς το μπρος-πίσω ώστε να μαλακώσει και να μπορέσει να απελευθερώσει τους χυμούς του. 

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Smart tips: Βραστά αβγά χωρίς σπασίματα | Enallaktiko.gr
Δε χάθηκε κι ο κόσμος αν ένα αβγό ραγίσει κατά τη διάρκεια του βρασμού, έτσι δεν είναι; Παρόλα αυτά, αφού υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο, γιατί να μην τον δοκιμάσουμε; 
Smart tips: Αβγά μάτια μέσα σε δαχτυλίδια λαχανικών | Enallaktiko.gr
Τα τηγανητά αβγά θεωρούνται ως ένα κατεξοχήν ταπεινό φαγητό κυρίως λόγω της εύκολης και γρήγορης προετοιμασίας τους. Παρόλα αυτά πάντα υπάρχει τρόπος να κάνουμε ένα πιάτο να ξεχωρίσει ειδικά αν αυτό πρόκειται να σερβιριστεί σε παιδιά.