Χρόνος ψησίματος: 12'
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Extra εξολισμός: Air-fryer
Μερίδες
Πόσα spring rolls θέλεις να φτιάξεις;
Υλικά
Φύλλα για spring rolls Στο εμπόριο κυκλοφορούν φύλλα ρυζιού για spring rolls, αλλά μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε και κοινό φύλλο κρούστας. Φυσικά το αποτέλεσμα δε θα είναι το ίδιο, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα σας απογοητεύσει. Καρότο τριμμένο Πιπεριά κόκκινη Λάχανο τριμμένο Ελαιόλαδο Στην πιο διαδεδομένη εκδοχή των spring rolls, αντί για το δικό μας ελαιόλαδο, χρησιμοποιείται ραφιναρισμένο σησαμέλαιο για το τηγάνησμα και παρθένο σησαμέλαιο, το οποίο προστίθεται ωμό επάνω στα λαχανικά. Αν έχετε στη διάθεσή σας παρθένο σησαμέλαιο σας συστήνω να το χρησιμοποιήσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε λίγους σπόρους σουσαμιού μέσα στα λαχανικά σας. Αλάτι Στην αυθεντική εκδοχή των spring rolls δεν προστίθεται αλάτι, αλλά σόγια σως. Αν έχετε στη διάθεσή σας, αντικαταστήστε το κάθε μέρος αλατιού με δύο μέρη σόγιας. ΤζίντζερΔιαδικασία
1. Προετοιμάζουμε τα λαχανικά μας, τρίβοντας το καρότο και το λάχανο και κόβοντας την πιπεριά σε πολύ λεπτές λωρίδες. 2. Ζεσταίνουμε το λάδι μας σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα λαχανικά μας μέχρι να μαλακώσουν. 3. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το αλάτι ή τη σόγια σως και ανακατεύουμε. Αν έχουμε στη διάθεσή μας σησαμέλαιο, αυτή είναι μία καλή στιγμή για να αρωματίσουμε τα λαχανικά μας. 4. Γεμίζουμε τα φύλλα με το μείγμα των λαχανικών μας και στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολά, κλείνοντας πρώτα τις άκρες. 5. Με ένα πινέλο αλείφουμε κάθε spring roll με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στο air fryer. 6. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 12' ή μέχρι να ροδίσουν. 7. Σερβίρουμε, συνοδεύοντάς τα με μία γλυκόξινη ή ακόμη και καυτερή σάλτσα. Δοκιμάστε τα συνοδεύσετε τα ρολάκια σας με μία μαρμελάδα πιπεριάς ή με ένα πικάντικο τσάτνεϊ πιπερόμελο από τα κτήματα Ναουμίδη και θα με θυμηθείτε!Διατροφική αξία*
Ενέργεια | 80 kcal |
Λιπαρά | 2,5 g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 0,5 g |
Υδατάνθρακες | 12,0 g |
εκ των οποίων σάκχαρα | 2,0 g |
Εδώδιμες ίνες | 1,0 g |
Πρωτεΐνες | 2,0 g |
Αλάτι | 0,6 g |
Σχόλια (0)