Χρόνος ψησίματος: 15-20'
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Υλικά
Γιαούρτι 2% Τυρί φέτα Αλεύρι Γ.Ο.Χ. Αβγό ΕλαιόλαδοΔιαδικασία
1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι και το αβγό ή τα αβγά μας και ανακατεύουμε έως ότου έχουμε ένα ομοιγενές μείγμα. 2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας, ώστε να μη δημιουργηθούν σβόλοι. 3. Θρυμματίζουμε τη φέτα και την προσθέτουμε στο μείγμα. 4. Απλώνουμε το μείγμα σε μία λαδωμένη λαδόκολλα και διπλώνουμε, δημιουργώντας έναν μικρό φάκελο. 5. Ψήνουμε στο air fryer (στους 180°C) ή σε ένα τηγανάκι... ακόμη και στην τοστιέρα για 15-20 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.Παρατηρήσεις
Μπορείτε να φτιάξετε μία ενιαία πίτα ή να δημιουργήσετε μικρότερες μερίδες με τη χρήση των λεγόμενων καραμελόχαρτων για cupcakes ή muffins. Εκτός από τα παραπάνω υλικά, μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε μυρωδικό ή μπαχαρικό σας αρέσει. Αν επιλέξετε να προσθέσετε λαχανικά, φροντίστε να είναι ψιλοκομμένα και καλά στεγνωμένα. Το πανεύκολο αυτό τυροψωμάκι μπορεί να συνοδευτεί με λίγη σαλάτα ή, αν αγαπάτε τις γλυκές γεύσεις, με λίγο μέλι. Τέλος, αν οι 509 θερμίδες σας φαίνονται πολλές, μπορείτε να δοκιμάσετε μία πιο light εκδοχή χωρίς το ελαιόλαδο, πέφτοντας έτσι στις 460kcal.Διατροφική αξία*
Ενέργεια | 509kcal |
Λιπαρά | 25,8g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 11,9g |
Υδατάνθρακες | 36,0g |
εκ των οποίων σάκχαρα | 4,7g |
Πρωτεΐνες | 29,0g |
Εδώδιμες ίνες | 0,6g |
Αλάτι | 1,8g |
Σχόλια (0)