Χρόνος ψησίματος: 50-55'
Βαθμός δυσκολίας: 2/5 Extra εξοπλισμός: Ζυγαριά κουζίνας & Multi
Μερίδες
Επιλέξτε αριθμό μερίδων!
Υλικά
Στραγγιστό γιαούρτι 2% Φουντουκοβούτυρο Χουρμάδες απύρηνοι Μία εξαιρετική εναλλακτική που θα σας γλυτώσει από το μούλιασμα και την άλεση των χουρμάδων είναι η πάστα χουρμά. Νιφάδες βρώμης Αβγά Κακάο Βανιλίνη Μαγειρική σόδα Κουβερτούρα Σταγόνες σοκολάταςΔιαδικασία
1. Μουλιάζετε τους χουρμάδες μέσα σε ελάχιστο καυτό νερό για 5' και στη συνέχεια τους πολτοποιείτε, χρησιμοποιώντας το multi σας. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη πάστα χουρμά, απλώς ζυγίστε την απαιτούμενη ποσότητα. 2. Μεταφέρετε όλα τα υλικά εκτός από την κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ και τα αναμειγνύετε καλά. 3. Σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα και την προσθέτετε στο μείγμα όσο είναι ακόμα ζεστή. Ανακατεύετε καλά μέχρι να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα. 4. Μεταφέρετε το μείγμα σε μία στενόμακρη φόρμα (εγώ χρησιμοποίησα μία φόρμα διαστάσεων 25x12cm) με αντικολλητικό χαρτί, ισιώνοντας την επιφάνεια του μείγματος με μία μαρίζ ή μία σπάτουλα. 5. Ρίχνετε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας. 6. Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 50-55'.Παρατηρήσεις
Αυτό το κέικ–brownie αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για όσους αναζητούν ένα θρεπτικό γλυκό με bitter χαρακτήρα. Μπορεί να καταναλωθεί είτε ως πρωινό είτε ως σνακ, σκέτο ή με συνοδευτικά όπως γιαούρτι ή φουντουκοβούτυρο. Κόβεται εύκολα σε κομμάτια και φυλάσσεται στο ψυγείο έως και για 4–5 ημέρες. Μπορεί επίσης να καταψυχθεί σε μερίδες και να ξαναζεσταθεί εύκολα σε φούρνο μικροκυμάτων.Διατροφική αξία*
Ενέργεια | 280kcal |
Λιπαρά | 10,9g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 4,7g |
Υδατάνθρακες | 33,5g |
Εδώδιμες ίνες | 4,2g |
Πρωτεΐνες | 9,6g |
Αλάτι | 0,09g |
Σχόλια (0)