Ιδέες: Μία μπύρα με ήλιο

Ιδέες: Μία μπύρα με ήλιο | Enallaktiko.gr

Ένα διαφημιστικό spot της ζυθοποιίας Stone που εδρεύει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ έμελλε να εξελιχθεί σε μία μεγάλη απογοήτευση για τους λάτρεις της μπύρας και όχι μόνο. Η επιχείρηση αρχικά φάνηκε να λανσάρει ένα προϊόν που θα έφερνε τα πάνω-κάτω στην κατανάλωση μπύρας, κάτι που είχε ήδη επιχειρήσει στο παρελθόν και μία άλλη ζυθοποιία, η Samuel Adams και δεν ήταν τίποτε άλλο από μία μπύρα με ήλιο. 

Το ήλιο, είναι ένα άχρωμο, άοσμο, άγευστο και μη τοξικό αέριο, το οποίο διευκολύνει τα κύματα του ήχου να ταξιδεύουν με μεγαλύτερη ταχύτητα χάρη στο χαμηλό του βάρος και στη μικρή του πυκνότητα. Για τον ίδιο λόγο λοιπόν η εισπνοή ηλίου έχει σαν αποτέλεσμα την προσωρινή αλλαγή στον ήχο της φωνής μας, κάνοντάς τη να ακούγεται σαν σε fast forward.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τα video που έχουν ανέβει, κάθε γουλιά μπύρας με ήλιο φαίνεται να έχει ιδιαίτερα αστεία αποτελέσματα. Φανταστείτε μερικά μόνο σενάρια με τον εαυτό σας και την παρέα σας να καταναλώνετε την εν λόγω μπύρα. Υπάρχει όμως στ' αλήθεια τέτοια μπύρα;

Η απογοήτευση

Ακόμη και μετά την παραδοχή του Rick Blankemeier, υπευθύνου διασφάλισης ποιότητας της ζυθοποιίας Stone, πως το όλο εγχείρημα ήταν απλώς ένα πρωταπριλιάτικο αστείο, δεκάδες μηνύματα εξακολουθούσαν να φτάνουν στο email της εταιρίας σχετικά με το πότε θα είναι διαθέσιμη ή πού μπορεί κανείς να προμηθευτεί τη συγκεκριμένη μπύρα. Έτσι, ο Rick έπρεπε να δώσει μερικές περαιτέρω εξηγήσεις.

Το ήλιο δυστυχώς δεν είναι διαλυτό στο νερό, κάτι που δε μας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσουμε με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούμε το διοξείδιο του άνθρακα ή το άζωτο. Από την άλλη, η προσθήκη υγρού ηλίου σε μπύρα είναι επίσης αδύνατη, καθώς για να μετατραπεί το στοιχείο από αέριο σε υγρό, πρέπει να φτάσει στους -272°C. Συνεπώς, μπύρα με ήλιο δυστυχώς δεν είναι δυνατό να υπάρξει και ό,τι σχετικό video κυκλοφορεί στο διαδίκτυο - όπως αυτό που θα δείτε παρακάτω - αποτελεί φάρσα. 

 

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης είναι αρθρογράφος και υπεύθυνος του ηλεκτρονικού καταστήματος του Enallaktiko.gr

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Ιδέες: Ένα trend που προωθεί την οικολογική ευαισθητοποίηση | Enallaktiko.gr
Η αλήθεια είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις η μόδα των λεγόμενων προκλήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (βλ. Kiki Challenge, Ice Bucket Challege κ.ο.κ.) στερούνται ουσιαστικού περιεχομένου. Ωστόσο, και εδώ δε λείπουν εκείνες οι εξαιρέσεις που μας θυμίζουν πως το όραμα για ένα διαδίκτυο με ενεργό ρόλο στην πραγματική ζωή, δεν αποτελεί ουτοπία.
Ιδέες: Μία παραλία από σπασμένα γυαλιά | Enallaktiko.gr
Λίγο έξω από την όμορφη κωμόπολη Fort Bragg της California, υπάρχει μία παραλία που μέσα σε μερικές δεκαετίες μετατράπηκε από σκουπιδότοπος σε προστατευόμενη περιοχή. Η παραλία αυτή ονομάστηκε Glass Beach λόγω των τόνων σπασμένων γυάλινων συσκευασιών που πολλοί πετούσαν εκεί επί χρόνια.