DIY: Λοσιόν καθαρισμού για το πρόσωπο | Enallaktiko.gr

DIY: Λοσιόν καθαρισμού για το πρόσωπο

Η σημερινή μας ανάρτηση απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες, καθώς το θέμα της είναι η επιμέλεια του προσώπου. Συγκεκριμένα θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε μέσα σε λιγότερο από 5' ένα εντελώς φυσικό προϊόν καθαρισμού και περιποίησης, χρησιμοποιώντας μόλις δύο υλικά!

Υλικα:

Για να φτιάξουμε 100ml σπιτικής λοσιόν περιποίησης για το πρόσωπο θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

= 50 ml

= 50 ml

Διαδικασία:

1. Βρίσκουμε μία φιάλη με την ανάλογη χωρητικότητα και την αποστειρώνουμε μέσα σε νερό, φέρνοντάς το σε σημείο βρασμού. 

Ιδανικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο μπουκάλι με αντλία ψεκασμού. 

2. Προσθέτουμε το αμυγδαλέλαιο και το ροδόνερο μέσα στο δοχείο μας και ανακινούμε καλά.

3. Η λοσιόν μας είναι έτοιμη. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να την αποθηκεύσουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος και να την ανακινούμε καλά πριν από κάθε χρήση. 

Παρατηρήσεις: 

Tο αμυγδαλέλαιο προέρχεται από την έκθλιψη των καρπών της αμυγδαλιάς και συχνά χρησιμοποιείται ως βάση για την παρασκευή καλλυντικών και ειδών περιποίησης χάρη στις πλούσιες αντιγηραντικές και επουλωτικές του ιδιότητες. 

Το ροδόνερο είναι ένα φυσικό απόσταγμα από ροδοπέταλα, ιδανικό για την περιποίηση της ξηρής και ώριμης επιδερμίδας. Καταπραΰνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα αναζωογονεί και τονώνει την επιδερμίδα. 

Διαβάστε επίσης

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν κοινοποιηθούν. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.