DIY: Μπάλες οξυγόνου (bath bombs)

DIY: Μπάλες οξυγόνου (bath bombs) | Enallaktiko.gr
Οι μπάλες οξυγόνου, γνωστές και ως bath bombs, είναι κατά βάση ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και κιτρικού οξέος με την προσθήκη κάποιου αρωματικού παράγοντα (αιθέριο έλαιο) και προαιρετικά κάποιου χρώματος.
Αν και στο μείγμα μπορούν να προστεθούν και άλλα συστατικά, όπως είναι τα άλατα Epsom (θειϊκό μαγνήσιο) ή κάποιος σταθεροποιητικός παράγοντας, όπως το corn flour, εδώ θα δούμε την πιο απλή εκδοχή τους.
Οι μπάλες οξυγόνου μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μπανιέρα ή σε μία λεκάνη με ζεστό νερό, μετατρέποντας το λουτρό ή το ποδόλουτρο σε μία ευχάριστη εμπειρία χαλάρωσης.

Ποσότητα

Συμπληρώστε την ποσότητα που θέλετε να παρασκευάσετε σε γραμμάρια!
Ο ακριβής αριθμός των bath bombs εξαρτάται από το μέγεθος κάθε μπάλας. Ενδεικτικά, αναφέρεται πως μία μπάλα μπορεί να ζυγίζει κατά προσέγγιση από 50g μέχρι 150g.

Υλικά

Μαγειρική σόδα

Κιτρικό οξύ

Αμυγδαλέλαιο

Αιθέριο έλαιο λεβάντα

Η ακριβής ποσότητα του αιθέριου ελαίου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ένταση του αρώματός του και το γούστο του καθενός.
Για την εκτέλεση της συνταγής μας εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα από τα πιο ασφαλή αιθέρια έλαια, αυτό της λεβάντας. Ωστόσο, αξίζει να πειραματιστείτε και με άλλα αιθέρια έλαια. Κάνοντας κλικ εδώ θα βρείτε μερικά αιθέρια έλαια που έχουνε ξεχωρίσει για την παρασκευή bath bombs. Η επιλογή βεβαίως, εκτός από το άρωμα, μπορεί να γίνει και με γνώμονα τις ιδιότητες που θέλετε να προσδώσετε στο προϊόν σας, αλλά και το ποιος πρόκειται να το χρησιμοποιήσει. Για τις αντενδείξεις του κάθε αιθέριου ελαίου μπορείτε να ενημερωθείτε, διαβάζοντας προσεκτικά τις περιγραφές τους.
Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Διαδικασία

1. Υπολογίζουμε τη μαγειρική σόδα και το κιτρικό οξύ που θα χρειαστούμε και τα αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο καθαρό μπολ, ανακατεύοντάς τα καλά με τα χέρια, φορώντας φυσικά γάντια μίας χρήσης.
Αν σκοπός σας είναι να φτιάξετε λίγες μπαλίτσες μόνο για εσάς, μπορείτε να αρκεστείτε στη μέτρηση των ποσοτήτων σε φλιτζάνια του τσαγιού, κουταλιές της σούπας και σταγόνες. Ωστόσο, για μεγαλύτερες ποσότητες, καλό θα ήταν να προτιμήσετε μία ζυγαριά κουζίνας.
2. Προσθέτουμε στο μείγμα το αμυγδαλέλαιο, το αιθέριο έλαιο και το χρώμα και ανακατεύουμε καλά.
3. Πλάθουμε τις μπαλίτσες μας, τοποθετώντας τες σε καλούπια (υπάρχουν ειδικά καλούπια αλουμινίου για bath bombs) και πιέζοντας δυνατά.
4. Μετά από τουλάχιστον μία ώρα, οι μπάλες οξυγόνου θα έχουν σκληρύνει αρκετά, ώστε να μπορέσουμε να τις αφαιρέσουμε προσεκτικά από τα καλουπάκια μας χωρίς να διαλυθούν.
Οι μπάλες οξυγόνου μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως ή να αποθηκευτούν μέσα σε πουγκάκια. Αποτελούν μία πολύ καλή επιλογή για δώρο ή σαν παιδική δραστηριότητα, αλλά και μία αφορμή για παιχνίδι μέσα στη μπανιέρα για μικρούς και μεγάλους.
Μαζική αγορά προϊόντων ››

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

DIY: Εντομοκτόνο spray με πράσινο σαπούνι & οινόπνευμα | Enallaktiko.gr
Το έντομοκτόνο spray με πράσινο σαπούνι και οινόπνευμα είναι ένα φυτοπροστατευτικό προϊόν που μπορούμε να παρασκευάσουμε εύκολα και γρήγορα, αντικαθιστώντας τα ισχυρά, αλλά πολλές φορές επικίνδυνα προϊόντα του εμπορίου. 
DIY: Σαπούνι ελαίων (ψυχρή μέθοδος) | Enallaktiko.gr
Η παρασκευή σαπουνιού φαίνεται να έχει τις ρίζες της στην αρχαία Βαβυλώνα ήδη από το 2.800 π.Χ.. Έκτοτε, η μέθοδος παρασκευής, αλλά και ο τρόπος χρήσης του έχουν αλλάξει, καθώς μέχρι και πριν λίγα χρόνια το σαπούνι παρασκευαζόταν με τη χρήση αλισίβας (σταχτόνερο) και πολλές φορές από ζωικά λίπη.