Blog

Το φρικασέ (Fricassée) είναι ένα πιάτο της γαλλικής κουζίνας με δεκάδες παραλλαγές που τις προηγούμενες δεκαετίες έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στη χώρα μας μάλλον κυρίως χάρη στον Νικόλαο Τσελεμεντέ.

Στη σημερινή μας ανάρτηση θα δούμε μία λίγο διαφορετική εκδοχή του ριζότο που έχουμε συνήθως στο μυαλό μας, η οποία είναι εμπνευσμένη και επηρεασμένη από ένα πιάτο που έχει τις ρίζες του στο μακρινό Μεξικό. Το arroz mexicano (αρός μεχικάνο), arroz rojo (αρός ρόχο) ή arroz con tomate (αρός κον τομάτε) αποτελεί ένα δημοφιλές "μαμαδίστικο" και οικονομικό φαγητό που μπορεί να συνοδεύσει κρέας, ψάρια και θαλασσινά ή να σταθεί ακόμη και μόνο του σαν κυρίως γεύμα και που, εκτός από το Μεξικό, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και στην Πορτογαλία

Τα λαχανικά αποτελούν μία από τις σημαντικότερες οικογένειες τροφίμων και ουσιαστικό κομμάτι μίας ισορροπημένης διατροφής, καθώς είναι γεμάτα με απαραίτητες για τον ανθρώπινο οργανισμό βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Η κινέζικη κουζίνα αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της παγκόσμιας γαστρονομικής τέχνης και, όπως κάθε κουζίνα, έχει κι αυτή τις δικές της τεχνικές που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Ο γύρος αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα στη χώρα μας. Το όνομά του προέρχεται πιθανότατα από την ελληνική γύρα ή αλλιώς την περιστροφή που κάνει το κρέας πάνω στη μεταλλική σούβλα στην οποία έχει περαστεί.