Blog

Είτε θέλεις να ακολουθήσεις μία χορτοφαγική-νηστίσιμη διατροφή, είτε απλώς θέλεις να μειώσεις τα προϊόντα ζωικής προέλευσης στη διατροφή σου, η αντικατάσταση κάποιων τροφών μπορεί - τουλάχιστον στην αρχή - να αποτελέσει πρόκληση.

Η σημερινή μας συνταγή είναι μία νηστίσιμη-χορτοφαγική εκδοχή της κλασικής συνταγής για μείγμα κρέπας. Ο λόγος, για τον οποίο μπήκαμε εξ αρχής στη διαδικασία να πειραματιστούμε ήταν αφενός για να δοκιμάσουμε δύο προϊόντα που θέλαμε να εντάξουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα - το υποκατάστατο αβγού και το λάδι Canola - και αφετέρου για να λύσουμε ένα βασικό πρόβλημα στις ζύμες που περιέχουν αβγό... την χαρακτηριστική αβγουλίλα!

Το πέστο βασιλικού είναι μία καλοκαιρινή παρασκευή που – εκτός από το να συνοδεύσει σαν σάλτσα τα ζυμαρικά μας – μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σως σε σαλάτες, σε ψητά λαχανικά, σε κρεατικά και ψάρια ή ακόμη και σαν ένα δροσερό ντιπ με τη συνοδεία ενός ξηρού λευκού κρασιού.

Ένα από τα πράγματα που μας κάνει να αγαπάμε το blog μας τόσο πολύ, είναι το γεγονός πως μας επιτρέπει να γράφουμε για πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα πράγματα. Ωστόσο, η αδυναμία μας – δε θα το κρύψουμε – είναι οι εύκολες και γρήγορες συνταγές.

Η μακρά συντήρηση της φέτας, ως γνωστόν, επιτυγχάνεται μέσα σε άλμη. Η άλμη δεν είναι τίποτε άλλο παρά αλατόνερο, το οποίο έχει υποστεί προηγουμένως θερμική επεξεργασία. Για τη συντήρηση λοιπόν της φέτας μας οι επιλογές μας είναι δύο, είτε να ζητήσουμε να μας δώσουν λίγη μαζί με τη φέτα που αγοράσαμε, είτε να τη φτιάξουμε οι ίδιοι.

Φαντάσου να υπήρχε ένα φυσικό συστατικό, το οποίο μέχρι σήμερα πετούσες και το οποίο θα μπορούσε να αντικαταστήσει το αβγό στη μαγιονέζα, στη μαρέγκα, στο κέικ, στο παντεσπάνι, στα pancakes, στο παγωτό, στα κοκτέιλ, στη μους σοκολάτας, στα μπισκότα, στα brownies κ.α.. Το συστατικό αυτό υπάρχει και λέγεται aquafaba!