0

Blog

/

basics

Συνταγές: Δροσιστική κρέμα γιαουρτιού με πορτοκάλι


Ένα από τα πράγματα που μας κάνει να αγαπάμε το blog μας τόσο πολύ, είναι το γεγονός πως μας επιτρέπει να γράφουμε για πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα πράγματα. Ωστόσο, η αδυναμία μας – δε θα το κρύψουμε – είναι οι εύκολες και γρήγορες συνταγές.

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Πέστο βασιλικού το αυθεντικό... αλλά και με παραλλαγές


Το πέστο βασιλικού είναι μία καλοκαιρινή παρασκευή που - εκτός από το να συνοδεύσει σαν σάλτσα τα ζυμαρικά μας - μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν μία ελαφριά σος σε σαλάτες, ψητά λαχανικά, κρεατικά και ψάρια ή ακόμη και σαν ένα δροσερό ντιπ με τη συνοδεία ενός ξηρού λευκού κρασιού.

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Vegan "αυγολέμονο"


Είτε θέλεις να ακολουθήσεις μία χορτοφαγική-νηστίσιμη διατροφή, είτε απλώς θέλεις να μειώσεις τα προϊόντα ζωικής προέλευσης στη διατροφή σου, η αντικατάσταση κάποιων τροφών μπορεί - τουλάχιστον στην αρχή - να αποτελέσει πρόβλημα. 

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Εύκολη μαγιονέζα από αβοκάντο


Η μαγιονέζα αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο δημοφιλείς σάλτσες που έγινε ευρέως γνωστή μέσω της ραγδαίας διάδοσης της γαλλικής κουζίνας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Σπιτικό ταχίνι


Το ταχίνι είναι μία λιπαρή ουσία σε μορφή πάστας ή γαλακτώματος, η οποία φτιάχνεται από καβουρδισμένο σουσάμι. 

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Σαντιγύ από κρέμα καρύδας


Η κρέμα καρύδας αποτελεί μία εξαιρετική πρώτη ύλη, ειδικά όταν αυτή αντικαθιστά άλλα, βαριά επεξεργασμένα υλικά. Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε μία πανεύκολη σαντιγύ με βασικό μας υλικό την κρέμα καρύδας.

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Vegan παρμεζάνα με διατροφική μαγιά & σπόρους κάνναβης


Σε άλλη ανάρτηση αναφερθήκαμε στο πώς μπορούμε να φτιάξουμε μία vegan εκδοχή της αγαπημένης μας παρμεζάνας με διατροφική μαγιά και κάσιους. Σήμερα θα προτείνουμε κάτι ακόμα καλύτερο, μία "παρμεζάνα" με διατροφική μαγιά και αποφλοιωμένους σπόρους κάνναβης!

Διάβασε περισσότερα

Τι είναι η aquafaba & πώς φτιάχνεται;


Φαντάσου να υπήρχε ένα φυσικό συστατικό, το οποίο μέχρι σήμερα πετούσες και το οποίο θα μπορούσε να αντικαταστήσει το αυγό στη μαγιονέζα, στη μαρέγκα, στο κέικ, στο παντεσπάνι, στο παγωτό, στα κοκτέιλ, στη μους σοκολάτας, στα μπισκότα, στα brownies κ.α. Το συστατικό αυτό υπάρχει και λέγεται aquafaba! 

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Άλμη για τη φέτα σας


Η μακρά συντήρηση της φέτας, ως γνωστόν, επιτυγχάνεται συνήθως μέσα σε άλμη. Η άλμη δεν είναι τίποτε άλλο παρά αλατόνερο, το οποίο έχει υποστεί προηγουμένως θερμική επεξεργασία. Για τη συντήρηση λοιπόν της φέτας μας οι επιλογές μας είναι δύο, είτε να ζητήσουμε να μας δώσουν λίγη μαζί με τη φέτα που αγοράσαμε, είτε να τη φτιάξουμε οι ίδιοι.

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Σπιτικός ζωμός από περισσεύματα λαχανικών


Το να φτιάξει κανείς το δικό του σπιτικό ζωμό με τα υλικά της αρεσκείας του σαφώς απαιτεί περισσότερο χρόνο και κόπο από το πετάξει απλώς έναν κύβο μέσα σε βραστό νερό. Ωστόσο, στη σημερινή μας ανάρτηση θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό ζωμό, εκμεταλλευόμενοι τη φύρα μερικών ημερών. 

Διάβασε περισσότερα