Μαράθηκε ο μαϊντανός; Μην τον πετάξεις!

Μαράθηκε ο μαϊντανός; Μην τον πετάξεις! | Enallaktiko.gr
Έχεις ετοιμάσει τα πάντα στο τραπέζι και το μόνο που μένει είναι λίγος φρεσκοκομμένος μαϊντανός για να δώσει αυτήν την επιπλέον φρεσκάδα στο γεύμα σου. Ανοίγεις το ψυγείο και με λύπη διαπιστώνεις πως το ματσάκι που αγόρασες πριν μ̶ε̶ρ̶ι̶κ̶έ̶ς̶ αρκετές ημέρες έχει μαραθεί. Ωστόσο, δεν πανικοβάλλεσαι γιατί ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις.
Για να σώσουμε τον ταλαιπωρημένο μαϊντανό μας, αλλά και άλλα φρέσκα μυρωδικά όπως είναι ο άνηθος και το δενδρολίβανο, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα αφήσουμε για μερικά λεπτά (τουλάχιστον 15') μέσα σε παγωμένο νερό.
Δοκιμάζοντας το παραπάνω κόλπο, θα διαπιστώσετε με έκπληξη πως τα μυρωδικά που πριν λίγα λεπτά επρόκειτο να πεταχτούν στα σκουπίδια, έχουν ανακτήσει ξανά τη ζωντάνια τους.
Περισσότερα άρθρα σαν αυτό ››

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Πώς να κάνετε τα όσπριά σας πιο εύπεπτα | Enallaktiko.gr
Τα όσπρια αποτελούν μία από τις σημαντικότερες κατηγορίες τροφίμων και όχι άδικα, καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αρκετά απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό θρεπτικά συστατικά. 
Πώς να αποτρέψετε το μαύρισμα των φρούτων & των λαχανικών σας | Enallaktiko.gr
Πόσες φορές δε σας έχει τύχει να κόψετε ένα μήλο ή ένα αβοκάντο και αυτό μετά από λίγη ώρα να μαυρίσει; Δε θα ήταν ωραίο αν υπήρχε ένας τρόπος να αποτραπεί κάτι τέτοιο;