Δίαιτα express; Ευχαριστώ, δε θα πάρω

Δίαιτα express; Ευχαριστώ, δε θα πάρω | Enallaktiko.gr
Πολλοί από εμάς θα έχουμε κάπου διαβάσει ή ακούσει για κάποια επαναστατική δίαιτα ή κάποια δίαιτα express που θα μας βοηθήσει να χάσουμε τα κιλά των γιορτών ή να προετοιμαστούμε για την παραλία, χάνοντας 7 κιλά σε 7 ημέρες χωρίς στερήσεις, 8 κιλά σε μία μόνο εβδομάδα, 10 κιλά σε 15 ημέρες κ.ο.κ..
Οι παραπάνω "μαγικές" δίαιτες θα φάνταζαν σαν αστείο... αν δεν ήταν μάταιες και πολλές φορές επικίνδυνες. Στον αντίποδα λοιπόν των κατά τα άλλα ελκυστικών τάσεων, μπορεί κανείς να ακολουθήσει μερικές απλές συμβουλές, συνεχίζοντας να ζει κανονικά τη ζωή του και χάνοντας βάρος στη διαδρομή.

Βρες το σωστό κίνητρο!

Ο βαθμός ετοιμότητας και κινητοποίησης του καθενός μας μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με την οπτική, αλλά και την επιτακτικότητα της ανάγκης για δίαιτα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, το κίνητρό μας θα πρέπει να είναι εστιασμένο, όχι μόνο στην εξωτερική μας εμφάνιση, αλλά κυρίως στο ουσιώδες ζήτημα της υγείας μας.

Αγάπησε το σώμα σου!

Η προσέγγιση που αντιμετωπίζει το σώμα μας ως το σπίτι μας, μπορεί να μας βοηθήσει στο να ασχοληθούμε με αυτό με μεγαλύτερη φροντίδα. Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το ιδανικό μας βάρος είναι αυτό, στο οποίο νοιώθουμε εμείς καλά, όχι οι άλλοι!

Ξεκίνα απλώς να ζεις υγιεινά!

Η δίαιτα, έτσι τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι, αποτελεί μία βίαιη μεταβολή του βάρους μας μέσω της στέρησης. Αυτό όμως που θα μας βοηθήσει μακροπρόθεσμα δεν είναι μία παροδική στερητική δίαιτα, αλλά ένας άλλος τρόπος ζωής, ο οποίος θα περιλαμβάνει άσκηση και υγιεινή διατροφή.

Δεν είμαστε μόνοι

Οι άνθρωποι του περιβάλλοντός μας μπορούν με τη στάση τους να μας προσφέρουν τη στήριξη που χρειαζόμαστε ή να μας οδηγήσουν στην απογοήτευση. Είναι λοιπόν απαραίτητο σε κάθε μας προσπάθεια να έχουμε δίπλα μας τους σωστούς ανθρώπους και μόνον αυτούς.

Η ψυχολογία είναι εξίσου σημαντική

Η ψυχολογία είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας αν θέλουμε να ρυθμίσουμε το βάρος μας μακροπρόθεσμα. Με καλή διάθεση όλα γίνονται ευκολότερα... ακόμη και η αντιμετώπιση μίας παροδικής αποτυχίας!

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν

Είναι σημαντικό και ωφέλιμο να κρατάμε μία οπτιμιστική στάση απέναντι στα πράγματα. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να μαλώσουμε με την πραγματικότητα! Ναι λοιπόν στην αισιοδοξία... όχι στις αυταπάτες!

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Χρειάζομαι δίαιτα; | Enallaktiko.gr
Πόσα κιλά πρέπει να είμαι; Ποιο είναι το ιδανικό μου βάρος ανάλογα με το ύψος μου; Πόσες θερμίδες πρέπει να καταναλώνω μέσα στην ημέρα; Αυτές είναι μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις, για τις οποίες πολλοί αναζητούν απάντηση πριν πάρουν την απόφαση να ζητήσουν τη βοήθεια διαιτολόγου.