Καολίνης

Εναλλακτικό
33918786
Βάρος
€3.00
Αντιβακτηριδιακό • Αντισυσσωματικό • Ιδανικό για όλους τους τύπους επιδερμίδας • Ρυθμιστής οξύτητας
Ονομασίες: Καολίνη, kaolin, πυριτιούχο αργίλιο του νατρίου ασβεστίου, Ε559
Χώρα εισαγωγής: Ισπανία
Χρήση: Εξωτερική
Ο καολίνης, συχνά αναφερόμενος και ως καολίνη (θηλ.) ή λευκή άργιλος, είναι ένα αργιλικό ορυκτό, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά σε μορφή πούδρας στην παρασκευή προϊόντων ατομικής περιποίησης και καλλυντικών (κρέμες, λοσιόν, μάσκες, προϊόντα μακιγιάζ κ.α.) χάρη στις αντισυσσωματικές και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, αλλά και λόγω της ιδιότητάς του να δρα ως αρωματικός φορέας.
Πρόκειται για μία άργιλο με σχετικά ήπια δράση και με ουδέτερο pH που κυμαίνεται μεταξύ 4,5 και 6,5, γεγονός που την καθιστά κατάλληλη για την περιποίηση όλων των τύπων επιδερμίδας, από τις ευαίσθητες, ξηρές μέχρι τις λιπαρές, ακνεϊκές επιδερμίδες.
Στην σαπωνοποιία ο καολίνης χρησιμοποιείται ως ρυθμιστής οξύτητας, ενισχύοντας τον αφρισμό του τελικού προϊόντος και χαρίζοντάς μας μία αίσθηση απαλότητας.
Τέλος, ο καολίνης χρησιμοποιείται ακόμη και στη φαρμακοποιία, αλλά και στη βιομηχανία τροφίμων, όπου συναντάται ως Ε559 σε σκευάσματα όπως είναι ο στιγμιαίος καφές, η σκόνη γάλακτος κ.α..

Ο καολίνης σε μορφή πούδρας που πωλείται στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Enallaktiko.gr είναι φαρμακευτικής καθαρότητας, γεγονός που τον καθιστά κατάλληλο για την παρασκευή οδοντόκρεμας (βλ. συνταγή εδώ).