Βούτυρο καριτέ

Εναλλακτικό
 
€4.90
 
Φαρμακευτικής καθαρότητας • Πλούσιο σε ολεϊκό & στεαρικό οξύ • Ιδανικό για την παρασκευή body butter
Ονομασία: Butyrospermum Parkii
Συνώνυμα: Shea butter, karité
Σύσταση: 100% εξευγενισμένο βούτυρο καριτέ
Χώρα εισαγωγής: Γαλλία
Το βούτυρο καριτέ είναι η λιπαρή ουσία που εξάγεται από την επεξεργασία των καρπών του δέντρου Vitellaria Paradoxa που ευδοκιμεί στην αφρικανική ήπειρο.
Η υφή του μοιάζει αρκετά με εκείνη του λαδιού της καρύδας, καθώς και τα δύο έλαια στερεοποιούνται σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Η πιο σημαντική ίσως διαφορά ως προς την υφή των δύο ουσιών, είναι πως το λάδι της καρύδας λιώνει στους 25°C σε αντίθεση με το βούτυρο καριτέ που λιώνει σε θερμοκρασίες μεταξύ 31 και 38°C.
Το χρώμα του βουτύρου καριτέ μπορεί να διαφέρει ελαφρώς, από κίτρινο μέχρι εντελώς λευκό, ανάλογα με την επεξεργασία που έχει υποστεί. Για καλλυντική χρήση πάντως συνήθως συστήνεται το λευκό, το οποίο έχει υποστεί μία ελαφριά επεξεργασία με σκοπό τον αποχρωματισμό του και την αφαίρεση τυχόν δυσάρεστων οσμών, την αύξηση της αντοχής του στην οξείδωση και την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του.
Παρόλο που η μαγειρική χρήση και η ορθή κατανάλωση του βουτύρου καριτέ έχει κριθεί σε γενικές γραμμές ασφαλής ή ακόμη και επωφελής, το συγκεκριμένο βούτυρο – τουλάχιστον στη χώρα μας – συστήνεται αποκλειστικά για καλλυντική χρήση χάρη στις εξαιρετικές ενυδατικές και μαλακτικές του ιδιότητες.
Το βούτυρο καριτέ είναι πλούσιο σε ολεϊκό (oleic acid), στεαρικό (stearic acid), λινολεϊκό (linoleic acid) και παλμιτικό οξύ (palmitic acid) με το μεγαλύτερο ποσοστό να μοιράζεται μεταξύ των δύο πρώτων λιπαρών οξέων.
Το βούτυρο καριτέ είναι επίσης ιδιαίτερα πλούσιο σε κατεχίνες, φαινολικές ενώσεις με σημαντική αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση που το καθιστά ιδανικό για την αντιμετώπιση ερεθισμών, μολύνσεων και εκζεμάτων.
Μπορεί να εφαρμοστεί αυτούσιο ή σαν συστατικό σε κρέμες περιποίησης, αντηλιακά, body butters κ.α., χαρίζοντας λάμψη και επαναφέροντας τη χαμένη ελαστικότητα της επιδερμίδας του σώματος και του προσώπου.
Η εφαρμογή του σε προϊόντα περιποίησης των μαλλιών συμβάλει στη γρήγορη αναδόμηση της τρίχας, παρέχοντας ενυδάτωση και προστασία, ενώ η προσθήκη του σε σαπούνια ψυχρής μεθόδου, βελτιώνει σημαντικά την υφή και τον αφρισμό του τελικού προϊόντος.

Το βούτυρο καριτέ που θα βρείτε στο Enallaktiko.gr είναι φαρμακευτικής καθαρότητας και προορίζεται μόνο για εξωτερική χρήση.
Η τιμή σαπωνοποίησης του βουτύρου καριτέ για την παρασκευή σαπουνιού με την ψυχρή μέθοδο είναι 0,128.
Διατηρείται σε μέρος δροσερό και σκιερό.

Online μέσω του E-shop μας & τηλεφωνικά, καλώντας μας στο 2102692626.

Οι τηλεφωνικές γραμμές του E-shop λειτουργούν καθημερινά από τις 09:30 έως και τις 16:30.

• Χρεωστική ή πιστωτική κάρτα
• Viva Wallet
• Paypal
• Google Pay
• IRIS Payments
• e-banking

Οι παραγγελίες που πραγματοποιούνται σε εργάσιμες ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή μέχρι τις 10:30 το πρωί, διεκπεραιώνονται άμεσα & παραδίδονται στην εκάστοτε εταιρεία ταχυμεταφορών συνήθως εντός της ίδιας ημέρας.

Τα έξοδα αποστολής για παραγγελίες βάρους έως 2kg & αξίας έως €29 ανέρχονται στα €3,00 με μία προσαύξηση της τάξης του €1,00 για κάθε επιπλέον κιλό.

Το ακριβές βάρος των παραγγελιών, καθώς και τυχόν εκπτώσεις υπολογίζονται κατά τη μετάβαση στο Ταμείο.

Για τη διευθέτηση σχετικών θεμάτων μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2102692626 ή μέσω email στο returns@enallaktiko.gr. Εναλλακτικά, μπορείτε να αιτηθείτε επιστροφή χρημάτων ή προϊόντων απευθείας μέσα από το λογαριασμό σας.