Ο πιο εύκολος τρόπος να ξεβουλώσετε το νιπτήρα σας

Ο πιο εύκολος τρόπος να ξεβουλώσετε το νιπτήρα σας | Enallaktiko.gr
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βουλώσει κανείς ένα νιπτήρα. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν και τόσοι πολλοί τρόποι για να τον ξεβουλώσει, ειδικά αν πρόκειται να το κάνει χωρίς εξοπλισμό και χωρίς τη χρήση επικίνδυνων χημικών.
Ο πιο εύκολος και ανώδυνος τρόπος για να κάνουμε τη βρώμικη δουλειά είναι με τη βοήθεια ενός μικρού πλαστικού μπουκαλιού από εμφιαλωμένο νερό. Πιο συγκεκριμένα, αρκεί μόνο να γεμίσουμε το μπουκάλι με νερό και αφού το αναποδογυρίσουμε με το στόμιο μέσα στο νιπτήρα, να το πιέσουμε αμέσως με δύναμη. Η πίεση του νερού είναι συνήθως αρκετή για να λύσουμε το πρόβλημα. Αν χρειαστεί πάντως, μπορούμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία 2-3 φορές, έως ότου η στάθμη του νερού στο νιπτήρα αρχίσει να κατεβαίνει με ικανοποιητικό ρυθμό.
Μετά το ξεβούλωμα καλό είναι να ελέγξουμε για τρίχες ή άλλα υπολείμματα στο σιφόνι με τη χρήση ενός εξεταστικού γαντιού και έπειτα να πραγματοποιήσουμε έναν καθαρισμό, προσθέτοντας σε αυτό μία κούπα μαγειρική σόδα και από πάνω άλλη μία κούπα με λευκό ξύδι. Τέλος, αφού αφήσουμε το μείγμα μας να δράσει για 5', ξεπλένουμε με άφθονο καυτό νερό.

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Καθαρισμός των φίλτρων του απορροφητήρα χωρίς τρίψιμο | Enallaktiko.gr
Η βασική χρησιμότητα του απορροφητήρα στην κουζίνα μας είναι να τραβά τους υδρατμούς που δημιουργούνται κατά το μαγείρεμα. Μαζί με τους υδρατμούς ωστόσο μεταφέρονται και άλλες πτητικές ουσίες, μεταξύ των οποίων και λίπη που εμποδίζουν την ομαλή ροή του αέρα.
Πώς να κάνετε τα όσπριά σας πιο εύπεπτα | Enallaktiko.gr
Τα όσπρια αποτελούν μία από τις σημαντικότερες κατηγορίες τροφίμων και όχι άδικα, καθώς είναι ιδιαίτερα πλούσια σε αρκετά απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό θρεπτικά συστατικά.