Πώς να διατηρήσετε τα μυρωδικά σας φρέσκα για μήνες | Enallaktiko.gr

Πώς να διατηρήσετε τα μυρωδικά σας φρέσκα για μήνες

Πολλοί από εμάς συνηθίζουν να αποθηκεύουν τα μυρωδικά που δε μπορούν να καταναλώσουν άμεσα στην κατάψυξη, κάτι που ναι μεν είναι σωστό από άποψη βιωσιμότητας, αλλά οπωσδήποτε δεν είναι το ίδιο από άποψη γεύσης.
Ένας εύκολος τρόπος να κρατήσουμε τα μυρωδικά μας διαθέσιμα για χρήση ανά πάσα στιγμή και παράλληλα φρέσκα όπως ακριβώς τη στιγμή που τα κόψαμε, είναι αφού τα ψιλοκόψουμε, να τα τοποθετήσουμε μέσα σε μία παγοθήκη και να τα σκεπάσουμε με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετώντας εν συνεχεία την παγοθήκη μας στην κατάψυξη.
Το ελαιόλαδο, το οποίο έχει την ιδιότητα να παγώνει (δηλ. να μετατρέπεται σε βούτυρο) όταν αποθηκεύεται σε θερμοκρασίες κάτω των 10°C, θα διατηρήσει τα μυρωδικά μας φρέσκα και απαλλαγμένα από μυρωδιές, προστατεύοντάς τα παράλληλα από την οξείδωση.
Έτσι, κάθε φορά που χρειαζόμαστε λίγο μαϊντανό, άνηθο, βασιλικό, δυόσμο, μάραθο, δενδρολίβανο, θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βγάλουμε ένα-δύο παγάκια και να τα ρίξουμε απευθείας μέσα στην κατσαρόλα, υπολογίζοντας φυσικά και το ελαιόλαδο, ώστε να μην το παρακάνουμε.
Περισσότερα άρθρα σαν αυτό ››

Διαβάστε επίσης

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν κοινοποιηθούν. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.