Smart tips: Παγάκια από σταφύλια

Smart tips: Παγάκια από σταφύλια | Enallaktiko.gr
Συχνά η κατάψυξη προσδίδει δυσάρεστες οσμές στα τρόφιμα που αποθηκεύουμε σε αυτή. Η αιτία είναι τα ίδια τα τρόφιμα και το γεγονός πως η πόρτα του καταψύκτη μας παραμένει μονίμως κλειστή.

Ο πιο δραστικός τρόπος να απαλλαγούμε από αυτές τις οσμές, οι οποίες είναι πιο εμφανείς στα παγάκια και στα παγωτά μας, είναι η πλήρης απόψυξη του καταψύκτη και ο καθαρισμός του εσωτερικού του με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι

Ένας άλλος τρόπος, αν θέλουμε να αποφύγουμε την απόψυξη, είναι να καθαρίσουμε τα τοιχώματα του καταψύκτη μας με λίγη μαγειρική σόδα και έπειτα να αφήσουμε ένα πιατάκι με λίγη σόδα μέσα σε αυτή.

Τέλος, μία λύση που αφορά αποκλειστικά και μόνο στη δυσάρεστη γεύση που αποκτούν τα παγάκια μας λόγω των οσμών, είναι να τα αντικαταστήσουμε με σταφύλια. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πλύνουμε καλά τα σταφύλια μας και έπειτα απλώς να τα καταψύξουμε. Τα παγάκια από σταφύλι μπορούν να προστεθούν σε κρασιά και άλλα ποτά χωρίς να τα "νοθεύουν" με νερό και δυσάρεστες οσμές. Μάλιστα, μπορούν να καταναλωθούν αυτούσια ως τραγανά σνακ φρούτου ή και μέσα σε άλλα παγωμένα γλυκά.

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης είναι αρθρογράφος και υπεύθυνος του ηλεκτρονικού καταστήματος του Enallaktiko.gr

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Βάλτε τα όσπρια στη διατροφή σας... από το παράθυρο! | Enallaktiko.gr
Τα τελευταία χρόνια έχει εισαχθεί στην Αγορά μία νέα κατηγορία τροφίμων, τα οποία απευθύνονται σε άτομα που για κάποιο λόγο δε μπορούν να καταναλώσουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές. 
Πώς να ξεχωρίσετε το τέλειο καρπούζι | Enallaktiko.gr
Αν θέλαμε να δώσουμε έναν σύντομο ορισμό της ευτυχίας, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι εκείνο το στιγμιαίο συναίσθημα που επιτυγχάνεται τυχαία ή μετά από μία μακρά και δύσκολη προσπάθεια για την επίτευξη ενός στόχου. Μία τέτοια στιγμή είναι και όταν επιτέλους γευόμαστε το τέλειο καρπούζι.