Συχνά η κατάψυξη προσδίδει δυσάρεστες οσμές στα τρόφιμα που αποθηκεύουμε σε αυτή. Η αιτία είναι τα ίδια τα τρόφιμα και το γεγονός πως η πόρτα του καταψύκτη μας παραμένει μονίμως κλειστή.
Ο πιο δραστικός τρόπος να απαλλαγούμε από αυτές τις οσμές, οι οποίες είναι πιο εμφανείς στα παγάκια και στα παγωτά μας, είναι η πλήρης απόψυξη του καταψύκτη και ο καθαρισμός του εσωτερικού του με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι.
Ένας άλλος τρόπος, αν θέλουμε να αποφύγουμε την απόψυξη, είναι να καθαρίσουμε τα τοιχώματα του καταψύκτη μας με λίγη μαγειρική σόδα και έπειτα να αφήσουμε ένα πιατάκι με λίγη σόδα μέσα σε αυτή.
Τέλος, μία λύση που αφορά αποκλειστικά και μόνο στη δυσάρεστη γεύση που αποκτούν τα παγάκια μας λόγω των οσμών, είναι να τα αντικαταστήσουμε με σταφύλια. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πλύνουμε καλά τα σταφύλια μας και έπειτα απλώς να τα καταψύξουμε. Τα παγάκια από σταφύλι μπορούν να προστεθούν σε κρασιά και άλλα ποτά χωρίς να τα "νοθεύουν" με νερό και δυσάρεστες οσμές. Μάλιστα, μπορούν να καταναλωθούν αυτούσια ως τραγανά σνακ φρούτου ή και μέσα σε άλλα παγωμένα γλυκά.
Ο πιο δραστικός τρόπος να απαλλαγούμε από αυτές τις οσμές, οι οποίες είναι πιο εμφανείς στα παγάκια και στα παγωτά μας, είναι η πλήρης απόψυξη του καταψύκτη και ο καθαρισμός του εσωτερικού του με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι.
Ένας άλλος τρόπος, αν θέλουμε να αποφύγουμε την απόψυξη, είναι να καθαρίσουμε τα τοιχώματα του καταψύκτη μας με λίγη μαγειρική σόδα και έπειτα να αφήσουμε ένα πιατάκι με λίγη σόδα μέσα σε αυτή.
Τέλος, μία λύση που αφορά αποκλειστικά και μόνο στη δυσάρεστη γεύση που αποκτούν τα παγάκια μας λόγω των οσμών, είναι να τα αντικαταστήσουμε με σταφύλια. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πλύνουμε καλά τα σταφύλια μας και έπειτα απλώς να τα καταψύξουμε. Τα παγάκια από σταφύλι μπορούν να προστεθούν σε κρασιά και άλλα ποτά χωρίς να τα "νοθεύουν" με νερό και δυσάρεστες οσμές. Μάλιστα, μπορούν να καταναλωθούν αυτούσια ως τραγανά σνακ φρούτου ή και μέσα σε άλλα παγωμένα γλυκά.
Σχόλια (0)