Πολλοί από εμάς αγοράζουμε τρόφιμα σε μεγάλες ποσότητες είτε επειδή τα βρήκαμε σε προσφορά, είτε για να αποφύγουμε τις πολλές επισκέψεις στο super market και τη λαϊκή αγορά. Ωστόσο, μία παράπλευρη απώλεια αυτής της τακτικής είναι να βλέπουμε συχνά τα τρόφιμά μας να χαλούν, να λήγουν ή να χάνουν τη φρεσκάδα τους.
Στη σημερινή μας ανάρτηση θα δούμε, όχι έναν, αλλά δύο τρόπους για να διατηρήσουμε τα κρεμμύδια μας φρέσκα έως και για 6 μήνες!
Βαλ' τα όλα σε ένα τσουβάλι!
Τα κρεμμύδια διαρκούν για αρκετό καιρό αρκεί να παραμείνουν σε σκοτεινό σημείο και μακριά από υγρασία χωρίς όμως να τους στερούμε τον αέρα. Μία πρακτική είναι να τα τοποθετήσουμε απλώς σε ένα τσουβάλι ή σε ένα καλάθι και να τα σκεπάσουμε με μία πετσέτα ή ένα χοντρό ύφασμα. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να τοποθετήσουμε τα κρεμμύδια μας μόνα τους και όχι μαζί με
πατάτες,
σκόρδα ή
μήλα.
Σκίστε τα καλσόν σας!
Μία πιο μοντέρνα λύση για πιο μικρές ποσότητες είναι να πάρουμε ένα παλιό καλσόν, να τοποθετήσουμε τα κρεμμύδια μας μέσα σε αυτό και έπειτα να το κρεμάσουμε σε ένα σκιερό μέρος. Η μόνη προϋπόθεση είναι ανάμεσα σε κάθε κρεμμύδι να υπάρχει ένας κόμπος που θα χωρίζει τον κάθε βολβό. Έτσι, κάθε φορά που θα θέλουμε ένα κρεμμύδι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κόβουμε με ένα ψαλίδι το τελευταίο κομμάτι του καλσόν.
Σχόλια (0)