Εναλλακτική "παρμεζάνα" με διατροφική μαγιά & κάσιους

Εναλλακτική "παρμεζάνα" με διατροφική μαγιά & κάσιους | Enallaktiko.gr
Η vegan εκδοχή της τριμμένης παρμεζάνας είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις ευκολότερες και συνάμα γευστικότερες εναλλακτικές έναντι του πραγματικού τυριού. Εκτός από τη γεύση της που θυμίζει πράγματι παλαιωμένο τυρί, τα άλλα πλεονεκτήματά της είναι πως δεν περιέχει ζωικά λίπη και πως δε χρειάζεται καμία θερμική επεξεργασία. Ο μόνος εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για την παρασκευή της είναι ένα γουδί ή ακόμη καλύτερα ένα multi, ενώ μπορούμε να την ετοιμάσουμε με μόλις τρία υλικά και σε λιγότερο από 5'.
Χρόνος προετοιμασίας: 5'
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Extra εξοπλισμός: Multi

Ποσότητα

Επιλέξτε ποσότητα σε γραμμάρια!

Υλικά

Κάσιους

Αν δεν έχετε στη διάθεσή σας ζυγαριά, υπολογίστε πως 1 φλιτζάνι του τσαγιού αντιστοιχεί σε περίπου 120 γραμμάρια κάσιους.
Διατροφική μαγιά

Μία κουταλιά της σούπας διατροφική μαγιά ισοδυναμεί με περίπου 3 γραμμάρια.
Ανθός αλατιού

Διαδικασία

Προσθέτουμε όλα μας τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε έως ότου αποκτήσουν την υφή του τριμμένου τυριού.
Το τυράκι σας είναι έτοιμο! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως έχει σε ζυμαρικά, σε ομελέτες, σε σαλάτες και όπου αλλού θα προσθέτατε και την κανονική παρμεζάνα.

Παρατηρήσεις

Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην το παρακάνετε με το χτύπημα γιατί η άλεση και η παραγόμενη θερμότητα μπορεί να αποσπάσει τα έλαια των ξηρών καρπών, δίνοντας σας - αντί για τρίμμα - μία πηχτή πάστα. Βέβαια, αν επιθυμείτε να φτιάξετε ένα κρεμώδες τυρί, μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό και χυμό λεμονιού σε αναλογία που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας.
Συνταγές: Vegan παρμεζάνα - Εναλλακτικό

Διατροφική αξία*

Ενέργεια 529kcal
Λιπαρά 40,0g
εκ των οποίων κορεσμένα 7,1g
Υδατάνθρακες 31,3g
εκ των οποίων σάκχαρα 5,4g
Εδώδιμες ίνες 4,8g
Πρωτεΐνες 20,6g
Αλάτι >0,06g
*: Κατά προσέγγιση υπολογισμός ανά 100 γραμμάρια

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Πέστο βασιλικού το αυθεντικό... αλλά και με παραλλαγές | Enallaktiko.gr
Το πέστο βασιλικού είναι μία καλοκαιρινή παρασκευή που – εκτός από το να συνοδεύσει σαν σάλτσα τα ζυμαρικά μας – μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν σως σε σαλάτες, σε ψητά λαχανικά, σε κρεατικά και ψάρια ή ακόμη και σαν ένα δροσερό ντιπ με τη συνοδεία ενός ξηρού λευκού κρασιού.
Παγωτό με μπανάνα & σοκολάτα με μόλις 3 υλικά | Enallaktiko.gr
Ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά γλυκά που μπορεί να φτιάξει κανείς και που είναι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους, είναι το παγωτό μπανάνα. Όχι όμως οποιοδήποτε παγωτό μπανάνα, αλλά αυτό για το οποίο δε χρειαζόμαστε ούτε παγωτομηχανή, ούτε ζάχαρη, ούτε γάλα, ούτε αβγά... και το οποίο απαιτεί μόλις δύο βασικά υλικά, εκ των οποίων το ένα είναι οι μπανάνες! Αν τώρα προσθέσουμε σε αυτό και λίγη σοκολάτα...