Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Extra εξοπλισμός: Ζυγαριά κουζίνας & Multi ή Ραβδομπλέντερ
Ποσότητα
Επιλέξτε αριθμό μερίδων!
Υλικά
Πάστα φουντουκιού Πάστα χουρμά Για την εκτέλεση της συνταγής μας επιλέξαμε τη χρήση πάστας χουρμά, παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο την άλεση των αποξηραμένων χουρμάδων σε ζεστό νερό. Νιφάδες βρώμης Φουντούκια Αν έχετε ως προτεραιότητα τη μέγιστη δυνατή θρεπτικότητα του σνακ σας, επιλέξτε ωμά, ενώ αν βάζετε τη γεύση και την υφή πάνω απ' όλα, τότε τα ψημμένα φουντούκια αποτελούν μονόδρομο. ΚακάοΔιαδικασία
1. Χρησιμοποιώντας το multi σας, θρυμματίστε τα φουντούκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας. 2. Αν χρησιμοποιήσετε χουρμάδες και όχι έτοιμη πάστα χουρμά, αλέστε τους χουρμάδες σας μαζί με καυτό νερό (1 κ.σ. νερό για κάθε χουρμά) έως ότου αποκτήσουν την υφή πάστας. 3. Μέσα στην πάστα χουρμά προσθέστε τη βρώμη, τα αλεσμένα φουντούκια, την πάστα αμυγάλου και το κακάο και ανακατέψτε καλά έως ότου έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. 4. Αν δε χρησιμοποιήσετε γάντια, βρέξτε ελαφρώς τα χέρια σας και πλάστε το μείγμα σας σε μπάλες μεγέθους Ferrero Rocher. 5. Αυτό ήταν! Φυλάξτε τις φουντουκένιες χουρμαδομπαλίτσες σας στη συντήρηση για έως και μία εβδομάδα (αν και δε νομίζω να μείνουν τόσο...).Διατροφική αξία*
Ενέργεια | 131kcal |
Λιπαρά | 8,5g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 0,8g |
Υδατάνθρακες | 8,9g |
εκ των οποίων σάκχαρα | 4,0g |
Εδώδιμες ίνες | 2,2g |
Πρωτεΐνες | 3,4g |
Αλάτι | 0g |
Σχόλια (1)
Νόστιμα και υγιεινά