Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Extra εξοπλισμός: Ζυγαριά κουζίνας & Multi ή Ραβδομπλέντερ
Ποσότητα
Επιλέξτε αριθμό μερίδων!
Υλικά
Πάστα φουντουκιού Πάστα χουρμά Για την εκτέλεση της συνταγής μας επιλέξαμε τη χρήση πάστας χουρμά, παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο την άλεση των αποξηραμένων χουρμάδων σε ζεστό νερό. Φουντούκια Αν έχετε ως προτεραιότητα τη μέγιστη δυνατή θρεπτικότητα του σνακ σας, επιλέξτε ωμά, ενώ αν βάζετε τη γεύση και την υφή πάνω απ' όλα, τότε τα ψημμένα φουντούκια αποτελούν μονόδρομο. Κακάο ΄Για τη συνταγή μας επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε κακάο Criollo λόγω της ποιοτικής του υπεροχής και της πλούσιας γεύσης του. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος έχετε στη διάθεσή σας - μία εναλλακτική που θα βρείτε στο e-shop μας είναι και το κακάο με 1% λιπαρά.Διαδικασία
1. Χρησιμοποιώντας το multi σας, θρυμματίστε τα φουντούκια στο μέγεθος της αρεσκείας σας. 2. Αν χρησιμοποιήσετε χουρμάδες και όχι έτοιμη πάστα χουρμά, αλέστε τους χουρμάδες σας μαζί με 2-3 κ.σ. καυτό νερό έως ότου αποκτήσουν την υφή πάστας. 3. Μέσα στην πάστα χουρμά προσθέστε τα αλεσμένα φουντούκια, την πάστα αμυγάλου και το κακάο και ανακατέψτε καλά έως ότου έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. 4. Αν δε χρησιμοποιήσετε γάντια, βρέξτε ελαφρώς τα χέρια σας και πλάστε το μείγμα σας σε μπάλες μεγέθους Ferrero Rocher. 5. Αυτό ήταν! Φυλάξτε τις φουντουκένιες χουρμαδομπαλίτσες σας στη συντήρηση για έως και μία εβδομάδα (αν και δε νομίζω να μείνουν τόσο...).Διατροφική αξία*
Ενέργεια | 130kcal |
Λιπαρά | 8,4g |
εκ των οποίων κορεσμένα | 1,0g |
Υδατάνθρακες | 8,9g |
εκ των οποίων σάκχαρα | 4,0g |
Εδώδιμες ίνες | 2,2g |
Πρωτεΐνες | 3,3g |
Αλάτι | 0g |
Σχόλια (0)