Ιδέες: Ένα trend που προωθεί την οικολογική ευαισθητοποίηση | Enallaktiko.gr

Ιδέες: Ένα trend που προωθεί την οικολογική ευαισθητοποίηση

Η αλήθεια είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις η μόδα των λεγόμενων προκλήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (βλ. Kiki Challenge, Ice Bucket Challege κ.ο.κ.) στερούνται ουσιαστικού περιεχομένου. Ωστόσο, και εδώ δε λείπουν εκείνες οι εξαιρέσεις που μας θυμίζουν πως το όραμα για ένα διαδίκτυο με ενεργό ρόλο στην πραγματική ζωή, δεν αποτελεί ουτοπία. 

Μία τέτοια περίπτωση είναι και το Trashtag Challenge, μία τάση που δημιουργήθηκε το 2015 από την UCO, μία εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού για κάμπινγκ, ορειβασία και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες με έδρα τις ΗΠΑ και που αναβίωσε το τελευταίο διάστημα.

Το εν λόγω trend προκαλεί τους χρήστες να βρουν έναν δημόσιο χώρο, ο οποίος χρειάζεται επειγόντως καθάρισμα και να τον καθαρίζουν. Ένας τέτοιος χώρος μπορεί να είναι ένα πάρκο, μία παραλία, μία παιδική χαρά... ακόμη και ένας ξεχειλισμένος κάδος. Φυσικά, κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να γίνει viral χωρίς τις απαραίτητες φωτογραφίες πριν και μετά τον καθαρισμό και πάντα με τη συνοδεία του σχετικού hashtag (#trashtag)

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι φωτογραφίες που αναρτώνται στο Twitter και στο Instagram από χρήστες από διάφορα μέρη του πλανήτη είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Βεβαίως, επ' ουδενί ένα trend δε θα μπορούσε να αποτελέσει τη λύση σε ένα πρόβλημα όπως είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος. Λύση θα ήταν για παράδειγμα να μην πετάμε τα σκουπίδια μας όπου να 'ναι ή να μειώσουμε το περιβαλλοντολογικό μας αποτύπωμα επιλέγοντας έναν τρόπο ζωής φιλικότερο προς το περιβάλλον. Παρόλα αυτά, το Trashtag Challenge δεν παύει να είναι μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση και ως τέτοια αξίζει να της αφιερώσουμε τη σημερινή μας ανάρτηση. 

Διαβάστε επίσης

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν κοινοποιηθούν. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.