Ένα λάθως την ημέρα | Enallaktiko.gr

Ένα λάθως την ημέρα

Σε έναν κόσμο που δε συγχωρεί εύκολα λάθη, ένας δάσκαλος δημοτικού από τον Πειραιά, αποφάσισε να αποβάλει αυτό το άγχος από τα παιδιά της τάξης του με έναν ομολογουμένως ευρηματικό τρόπο.
Ο κύριος Μάριος Μάζαρης ένα πρωί - στο πλαίσιο του μαθήματός του - ξεκίνησε να γράφει στον πίνακα μία σειρά από λέξεις. Κάποια στιγμή, ένα παιδί πετάχτηκε από τη θέση του, φωνάζοντας "Κύριε, τη γράψατε λάθος!". Ο δάσκαλος, παραδέχθηκε με γενναιότητα πως του ξέφυγε μία λέξη, αλλά - υπερασπιζόμενος τον εαυτό του - διαμαρτυρήθηκε στο παιδί, λέγοντας "Για στάσου! Τόσες έγραψα σωστά! Γιατί στέκεσαι σ' αυτήν που έκανα λάθος;".
Ο παραπάνω διάλογος αποτέλεσε την αφορμή να ξεκινήσει μία όμορφη συζήτηση και εν συνεχεία μία άτυπη συμφωνία μεταξύ δασκάλου και μαθητών, σύμφωνα με την οποία, όλοι επιτρέπεται να κάνουν ένα λάθος την ημέρα χωρίς καμία επίπτωση.
Όπως αναφέρει ο ευρηματικός εκπαιδευτικός στη σελίδα του Αναγνωστικό στο Facebook, σκοπός της εν λόγω συμφωνίας δεν είναι να χαϊδέψει τα αυτιά ή να καλοπιάσει τους μαθητές του, αλλά να τους κάνει να δώσουν έμφαση σε όλα όσα έκαναν σωστά.
Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά ναι μεν έρχονται αντιμέτωπα με τα λάθη τους μέσα από τις παρατηρήσεις του ελεγκτή, αλλά χωρίς το βάρος της ευθύνης να τα κάνουν όλα τέλεια.
Δε θα ήταν προτιμότερο να αποβάλλουμε κι εμείς λίγο από αυτό το βάρος που κουβαλάμε ή που μπορεί να φορτώνουμε στους άλλους;
Ένα λάθως την ημέρα (Μάριος Μάζαρης) | Enallaktiko.gr
Ένα λάθως την ημέρα (Μάριος Μάζαρης) | Enallaktiko.gr

Διαβάστε επίσης

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν κοινοποιηθούν. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.