Ιδεές: Μηχανικά έντομα από μέρη ρολογιών και λάμπες

Ιδεές: Μηχανικά έντομα από μέρη ρολογιών και λάμπες | Enallaktiko.gr

Ο ιδιοκτήτης ενός κοσμηματοπωλείου που εδρεύει στο Chicago, ονόματι Justin Gershenson-Gates, πρόσφατα αισθάνθηκε να έχει κουραστεί από τη δημιουργία κοσμημάτων. Έτσι, μετά από μία σύντομη ενασχόληση με την ωρολογοποιία, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του κατασκευάζοντας αράχνες και άλλα έντομα χρησιμοποιώντας μόνο μέρη ρολογιών και λάμπες!

Για τη δημιουργία ενός κομματιού απαιτούνται μέχρι και 12 ώρες δουλειάς, και καθώς ο Justin έχει πρόβλημα με το να αφήνει τις δουλειές του σε εκκρεμότητα, όλα του τα έργα ολοκληρώνονται μέσα στην ίδια ημέρα.

Όμως το πιο σημαντικό ίσως επίτευγμα του ταλαντούχου κυρίου Gershenson-Gates είναι πως, από τα μέρη που χρησιμοποιεί για την κατασκευή των έργων του, τίποτα δεν είναι κολλημένο με κάποιο άλλο. Όλα τα κομμάτια (ελατήρια, γρανάζια, ιμάντες κ.α.) είναι συναρμολογημένα μεταξύ τους.

Κάποιες από τις μοναδικές δημιουργίες του κυρίου Justin είναι ακόμη διαθέσιμες προς πώληση στο Etsy.

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Ιδέες: Μία παραλία από σπασμένα γυαλιά | Enallaktiko.gr
Λίγο έξω από την όμορφη κωμόπολη Fort Bragg της California, υπάρχει μία παραλία που μέσα σε μερικές δεκαετίες μετατράπηκε από σκουπιδότοπος σε προστατευόμενη περιοχή. Η παραλία αυτή ονομάστηκε Glass Beach λόγω των τόνων σπασμένων γυάλινων συσκευασιών που πολλοί πετούσαν εκεί επί χρόνια. 
Ιδέες: Ένας απλός τρόπος καθαρισμού των όμβριων υδάτων | Enallaktiko.gr
Ένα πρόβλημα που συναντάται ειδικότερα στις μεγάλες πόλεις είναι αυτό της επιμόλυνσης του δικτύου αποστράγγισης των όμβριων υδάτων με στερεά αστικά απόβλητα. Μάλιστα, στις παραθαλάσσιες περιοχές το πρόβλημα μεταφέρεται και στη θάλασσα, όπου καταλήγει ένας μεγάλος όγκος σκουπιδιών με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, αλλά και στον τουρισμό.