Ιδέες: Μία παραλία από σπασμένα γυαλιά

Ιδέες: Μία παραλία από σπασμένα γυαλιά | Enallaktiko.gr

Λίγο έξω από την όμορφη κωμόπολη Fort Bragg της California, υπάρχει μία παραλία που μέσα σε μερικές δεκαετίες μετατράπηκε από σκουπιδότοπος σε προστατευόμενη περιοχή. Η παραλία αυτή ονομάστηκε Glass Beach λόγω των τόνων σπασμένων γυάλινων συσκευασιών που πολλοί πετούσαν εκεί επί χρόνια. 

Ιδέες: Μία παραλία από σπασμένα γυαλιά - Εναλλακτικό

Οι κάτοικοι της περιοχής χρωστούν τη μεταμόρφωση αυτή στα κύματα της θάλασσας που με το πέρασμα του χρόνου διέβρωσαν τα σπασμένα γυαλιά, μετατρέποντάς τα σε πολύχρωμα ημιδιαφανή βότσαλα. Η "γυάλινη παραλία" έχει γίνει πια το σήμα κατατεθέν της περιοχής, θυμίζοντας σε όσους την επισκέπτονται πως η φύση μπορεί και μας χαρίζει έργα τέχνης ακόμη και όταν αυτό που της δίνουμε είναι απλώς σκουπίδια. 

Ιδέες: Μία παραλία από σπασμένα γυαλιά - Εναλλακτικό

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

Ιδέες: Μία μπύρα με ήλιο | Enallaktiko.gr
Ένα διαφημιστικό spot της ζυθοποιίας Stone που εδρεύει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ έμελλε να εξελιχθεί σε μία μεγάλη απογοήτευση για τους λάτρεις της μπύρας και όχι μόνο.
Ιδεές: Μηχανικά έντομα από μέρη ρολογιών και λάμπες | Enallaktiko.gr
Ο ιδιοκτήτης ενός κοσμηματοπωλείου που εδρεύει στο Chicago, ονόματι Justin Gershenson-Gates, πρόσφατα αισθάνθηκε να έχει κουραστεί από τη δημιουργία κοσμημάτων. Έτσι, μετά από μία σύντομη ενασχόληση με την ωρολογοποιία, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του κατασκευάζοντας αράχνες και άλλα έντομα χρησιμοποιώντας μόνο μέρη ρολογιών και λάμπες!