Ένα γήπεδο έργο τέχνης | Enallaktiko.gr

Ένα γήπεδο έργο τέχνης

Μέσα σε ένα αστικό τοπίο, όπου το γκρι των πολυκατοικιών αποτελεί το κυρίαρχο χρώμα, μία καλλιτεχνική παρέμβαση μετέτρεψε ένα μικρό ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ σε καμβά όπου φιλοξενούνται κατά καιρούς διαφορετικά έργα τέχνης.
Pigalle Colorful Basketball Court
Ο λόγος για το γήπεδο Pigalle, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Rue Duperré του Παρισιού και είναι αποτέλεσμα μίας πρωτοβουλίας του Stéphane Ashpool, ιδιοκτήτη της ομώνυμης εταιρίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της αθλητικής μόδας σε συνεργασία με τη NikeLab.
Pigalle Colorful Basketball Court
Το γήπεδο αναμορφώθηκε για πρώτη φορά το 2014 από τη δημιουργική ομάδα Ill-Studio. Η πρώτη αυτή απόπειρα ήταν εμπνευσμένη από τη δεκαετία του '30 και συγκεκριμένα από έναν πίνακα του Kasimir Malevich με την ονομασία Sportsmen.
Sportsmen (Kasimir Malevich)
Πρόσφατα το μικρό γήπεδο αναμορφώθηκε εκ νέου από την Ill-Studio. Η έμπνευση της δημιουργικής ομάδας αυτή τη φορά ήρθε από τη δεκαετία του '90, μία εποχή που αποτελεί ορόσημο για την εξέλιξη του μπάσκετ.
Pigalle Colorful Basketball Court
Σύμφωνα με τα μέλη της Ill-Studio, μέσα από τις παρεμβάσεις αυτές διερευνάται η σχέση μεταξύ αθλητισμού, τέχνης και πολιτισμού και ο ρόλος του πρώτου ως ισχυρός κοινωνικo-πολιτιστικός δείκτης που χαρακτηρίζει μία συγκεκριμένη εποχή.
Pigalle Paris Basketball Court

Διαβάστε επίσης

Σχόλια (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν κοινοποιηθούν. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.