DIY: Εντομοκτόνο spray με πράσινο σαπούνι & οινόπνευμα

DIY: Εντομοκτόνο spray με πράσινο σαπούνι & οινόπνευμα | Enallaktiko.gr
Το έντομοκτόνο spray με πράσινο σαπούνι και οινόπνευμα είναι ένα φυτοπροστατευτικό προϊόν που μπορούμε να παρασκευάσουμε εύκολα και γρήγορα, αντικαθιστώντας τα ισχυρά, αλλά πολλές φορές επικίνδυνα προϊόντα του εμπορίου. 
Είναι ιδανικό για καλλωπιστικά φυτά που καλλιεργούνται κυρίως σε κήπους και μπαλκόνια και μπορεί να τα απαλλάξει από έντομα με μαλακό κέλυφος, όπως η μελίγκρα, το άκαρι, ο θρύπας, η αλευρώδης μύγα κ.α. 

Υλικά

Τριμμένο σαπούνι ελαιολάδου
3 κ.γ.
Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κουταλάκι του γλυκού βιοδιασπώμενο υγρό πιάτων.
Φωτιστικό οινόπνευμα (μπλε)
2 κ.γ.
Νερό
1 λίτρο

Διαδικασία

Σε ένα δοχείο με αντλία ψεκασμού προσθέτουμε 1 λίτρο χλιαρό νερό και έπειτα το πράσινο σαπούνι και το οινόπνευμα, ανακινώντας καλά και αφήνοντας το μείγμα μας για λίγη ώρα, ώστε να λιώσει τελείως το σαπούνι. 
Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε υγρό πιάτων, το νερό δεν είναι απαραίτητο να είναι χλιαρό και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εντομοκτόνο σας άμεσα.
Ανακινούμε καλά πριν από κάθε χρήση.
Αν κριθεί απαραίτητο, μπορείτε να κάνετε χρήση του εντομοκτόνου έως και μία φορά την εβδομάδα.

Παρατηρήσεις

Ο ψεκασμός των φυτών πρέπει να αποφεύγεται στις παρακάτω περιπτώσεις:
✘ Όταν τα φυλλώματα του φυτού μας είναι υγρά λόγω υγρασίας ή λόγω βροχής
✘ Σε περίπτωση δυνατών ανέμων
✘ Σε έντονη ηλιοφάνεια
✘ Στο μέσο πολύ ζεστών και ξηρών ημερών
✘ Σε ανοιχτά μπουμπούκια όπου μπορεί να υπάρχουν μέλισσες
✘ Όταν το φυτό μας στερείται νερού ή έχει ποτιστεί υπερβολικά
Το σπιτικό φυτοπροστατευτικό spray με σαπούνι και οινόπνευμα δεν παύει να αποτελεί εντομοκτόνο και ως τέτοιο πρέπει να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. 
Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 210 7793777
εντοποαπωθητικό, εντομοκτόνο, εντομοαπωθητικο, εντομοκτονο, ραντισμα, ραντισματος, ράντισμα, ραντίσματος, σπιτικό, σπιτικο, οινοπνευμα, φωτιστικο, φωτιστικό, εντομοκτονο, σαπουνι, πρασινο, λευκο, ασπρο, άσπρο, πράσινο, οινοπνευμα, σπρει, σπρέι, σπρει, βαμβακαδα ελιασ πρασινο σαπουνι,

Σχόλια (2)

  • Αγαπητή Βάσω, το σκεύασμα λογικά διατηρείται για αρκετό καιρό με την προϋπόθεση ότι είναι αποθηκευμένο σε καλά σφραγισμένο δοχείο. Συνεπώς, το φτιάχνετε μία φορά και το έχετε (ας πούμε) για έναν ολόκληρο χρόνο.

    Δημήτρης από Enallaktiko.gr
  • ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΉΣΩ ΤΟ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΣΚΕΎΑΣΜΑ ΜΕΤΆ ΤΗ ΧΡΉΣΗ ΓΙΑ ΠΌΣΟ ΚΑΙΡΌ ΔΙΑΤΗΡΕΊΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ;

    ΒΑΣΩ

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια υπόκεινται σε έλεγχο. Αν χρειαστεί να απαντήσουμε, θα το κάνουμε είτε με νέο σχόλιο, είτε απαντώντας στο email σας.

Διαβάστε επίσης

DIY: Σαπούνι γλυκερίνης για αρχάριους (melt & pour) | Enallaktiko.gr
Το να φτιάξει κανείς το δικό του σαπούνι δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, καθώς απαιτείται χώρος, εξοπλισμός και κάποιες πρώτες ύλες που μπορεί να γίνουν αρκετά επικίνδυνες. Ωστόσο, υπάρχει πάντα και η επιλογή του σαπουνιού γλυκερίνης με την πολύ απλή μέθοδο melt & pour που είναι με διαφορά η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να πειραματιστούν για πρώτη φορά.
DIY: Μπάλες οξυγόνου (bath bombs) | Enallaktiko.gr
Οι μπάλες οξυγόνου, γνωστές και ως bath bombs, είναι κατά βάση ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και κιτρικού οξέος με την προσθήκη κάποιου αρωματικού παράγοντα (αιθέριο έλαιο) και προαιρετικά κάποιου χρώματος.