Το Enallaktiko.gr μπορεί να λειτουργήσει σωστά μόνο με ενεργοποιημένη την

JAVASCRIPT

Ενεργοποίησέ την μέσα από τις ρυθμίσεις του περιηγητή σου!
Υπηρεσίες | Enallaktiko.gr

Το καλάθι μου

Στο Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής παρέχονται υπηρεσίες που βοηθούν τους επισκέπτες του να μεταβούν σε έναν ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο διατροφής.

Αναλυτικά, παρέχονται οι εξής υπηρεσίες:Η ρύθμιση του σωματικού βάρους μπορεί να αφορά σε αδυνάτισμα μέσω της απώλειας λίπους με ταυτόχρονη διατήρηση ή και αύξηση της μυικής μάζας, σε ενδυνάμωση μέσω της αύξησης της μυικής μάζας χωρίς αύξηση του σωματικού λίπους και φυσικά στη διατήρηση του επιθυμητού βάρους και μετά το πέρας της παρακολούθησης.

Τα προγράμματα διατροφής που σχεδιάζονται είναι σε κάθε περίπτωση πλήρως ισορροπημένα και σχεδιάζονται βάσει των προτιμήσεων και των αναγκών του κάθε ατόμου ξεχωριστά, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψιν τις επιπλέον ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης (ωράριο εργασίας, προετοιμασία γευμάτων για όλη την οικογένεια κ.ο.κ.)
Η ρύθμιση των δεικτών υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ένα φυσικό επακόλουθο που απορρέει από την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου διατροφής.

Όταν μάλιστα αυτός ο τρόπος διατροφής βασίζεται σε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, κατά το οποίο τέτοιοι δείκτες λαμβάνονται υπόψιν και ρυθμίζονται στοχευμένα με την συμπερίληψη ή τον περιορισμό συγκεκριμένων τροφών, τότε τα αποτελέσματα είναι συχνά εντυπωσιακά.

Οι πιο κοινοί δείκτες υγείας που μπορούν να ρυθμιστούν μέσω της διατροφής μας είναι οι εξής:

Χοληστερόλη & αθηρωματικός δείκτης
Τριγλυκερίδια
Σάκχαρο
Ουρικό οξύ
Τρανσαμινάσες SGOT & SGPT
Ένζυμο γ-GT
Αλκαλική φωσφατάση
Σίδηρος & φερριτίνη
Ορμονολογικοί δείκτες T3, TSH & FT4 κ.α.
Η ανάλυση σύστασης σώματος - εκτός από τον λιπώδη ιστό - υπολογίζει επίσης τη μυική και οστική μάζα, καθώς και τα συνολικά υγρά στο σώμα μας. Επιπλέον, μας παρέχει πληροφορίες όπως η κλίμακα σπλαχνικού λίπους, η μεταβολική ηλικία κ.α.

Η τακτική ανάλυση της σύστασης του σώματός μας, βοηθά στην παρακολούθηση της προόδου όλων των σημαντικών σωματομετρικών δεικτών. Με αυτόν τον τρόπο είμαστε σε θέση να ελέγχουμε με ακρίβεια την απόκριση του οργανισμού μας σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, κάτι που μας επιτρέπει να προβούμε άμεσα σε στοχευμένες βελτιωτικές αλλαγές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάλυση της σύστασης του σώματος, κάντε κλικ εδώ.
Λαμβάνοντας υπόψιν πως ο βασικός ρυθμιζόμενος παράγοντας για την πρόληψη, αλλά και τη διαχείριση πολλών παθήσεων είναι η διατροφή, στο Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε τις εξής περιπτώσεις:

Υπέρταση
Σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ
Μεταβολικό σύνδρομο
Ουρική αρθρίτιδα
Θυρεοειδοπάθειες
Αναιμίες & διατροφικές ελλείψεις
Νοσήματα του πεπτικού συστήματος & φλεγμονώδεις εντερικές παθήσεις (γαστρίτιδα, πεπτικό έλκος στομάχου & 12δακτύλου, ελκώδης κολίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, νόσος Crohn κ.α.)
Σύνδρομα δυσαπορρόφησης (δυσανεξία στη λακτόζη, κοιλιοκάκη, σύνδρομο εντερικής δυσαπορρόφησης, εκκολπωματίτιδα, διαφραγματοκήλη κ.α.)
Διατροφικές διαταραχές (νευρική ανορεξία, βουλιμία, σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας, ορθορεξία κ.α.)
Στο πλαίσιο μίας ισορροπημένης διατροφής, στο Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής εκπονούνται εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για αθλητές, εγκύους, άτομα που ακολουθούν κάποιου είδους χορτοφαγική διατροφή (vegetarian, vegan κ.α.).
Η διατροφική αγωγή έχει σαν τελικό αποδέκτη κυρίως εφήβους και παιδιά και αποτελεί το σημαντικότερο εφόδιο για την πρόληψη δεκάδων παθήσεων που σχετίζονται με τη διατροφή. Ωστόσο, είναι κάτι που αφορά ολόκληρη την οικογένεια και για το λόγο αυτό είναι καλό οι σχετικές συνεδρίες να γίνονται με τη φυσική παρουσία και των γονέων.

Τα διατροφικά προγράμματα που σχεδιάζονται σε αυτές τις περιπτώσεις αποσκοπούν κυρίως στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και - αν κριθεί απαραίτητο - στην ήπια ρύθμιση του βάρους ώστε να αποφευχθεί η διατάραξη της ανάπτυξης.


Όλες οι υπηρεσίες, εκτός από την ανάλυση της σύστασης του σώματος, παρέχονται και online μέσω Viber, Messenger ή Skype.

Για πληροφορίες που αφορούν στη συχνότητα, τη διάρκεια, το κόστος και τους τρόπους πληρωμής των υπηρεσιών του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής μεταβείτε στις συχνές ερωτήσεις.

Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής είναι η διαιτολόγος - διατροφολόγος Λαμπρινή Παντελή.