0

Υπηρεσίες

Στο Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής παρέχουμε υπηρεσίες που θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε το βάρος σας, μεταβαίνοντας σε έναν ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο διατροφής σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες, τους περιορισμούς και τις προτιμήσεις σας.

Αναλυτικά, παρέχονται οι εξής υπηρεσίες:Μία τυπική διαιτολογική συνεδρία πραγματοποιείται συνήθως ανά δύο εβδομάδες και περιλαμβάνει καταγραφή και ενημέρωση του Ιστορικού, ανάλυση της σύστασης του σώματος, εκπόνηση πλήρως εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής, διατροφική αγωγή και επίλυση αποριών.


Διάρκεια συνεδρίας: 30-45'
Συχνότητα παρακολούθησης: 2 εβδομάδες
Κόστος συνεδρίας: €25
Κλείσε ραντεβούΗ ανάλυση της σύστασης του σώματος μας επιτρέπει αφενός να αξιολογήσουμε την αρχική κατανομή του βάρους μας και αφετέρου να παρακολουθούμε τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την εφαρμογή των προγραμμάτων μας.

Παρόλο που η υπηρεσία περιλαμβάνεται σε κάθε τυπική συνεδρία χωρίς επιπλέον χρέωση, παρέχεται και μεμονωμένα σε άτομα που δε χρήζουν διαιτολογικής παρακολούθησης, αλλά επιθυμούν να ελέγξουν την πρόοδο στο σώμα τους σαν αποτέλεσμα της διατροφής και της άσκησης που ακολουθούν.


Διάρκεια μέτρησης: 10-15'
Κόστος: €10

Η μέθοδος της βιοηλεκτρικής εμπέδησης (BIA) που εφαρμόζουμε για την ανάλυση της σύστασης του σώματος είναι μία γρήγορη, μη παρεμβατική διαδικασία που όμως αντενδείκνυται σε άτομα με βηματοδότη ή άλλη εσωτερική συσκευή, καθώς και σε γυναίκες που εγκυμονούν.Ο online διαιτολόγος είναι μία υπηρεσία που σας επιτρέπει να αποκτήσετε ένα πλήρως εξατομικευμένο, εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής από την άνεση του σπιτιού σας.

Η υπηρεσία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω προγραμματισμένης βιντεοκλήσης (μέσω Viber, Messenger ή Skype), είτε ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση των στοιχείων σας στη σχετική φόρμα.


Διάρκεια συνεδρίας (μέσω βιντεοκλήσης): 30-45'
Συχνότητα παρακολούθησης: 2 εβδομάδες
Κόστος συνεδρίας: €20

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία online διαιτολόγος, κάντε κλικ εδώ.
Κλείσε ραντεβού

Συμπλήρωσε την ειδική φόρμα*

*: Με τη συμπλήρωση της φόρμας δεν προγραμματίζεται διαιτολογική συνεδρία. Αν επιθυμείτε την online παρακολούθηση μέσω βιντεοκλήσης, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού.

Τι μπορούμε να καταφέρουμε μαζί;

Οι υπηρεσίες που παρέχουμε μπορούν να βοηθήσουν στις παρακάτω περιπτώσεις:Η ρύθμιση του σωματικού βάρους μπορεί να αφορά σε αδυνάτισμα μέσω της απώλειας λίπους με ταυτόχρονη διατήρηση ή και αύξηση της μυικής μάζας, σε ενδυνάμωση μέσω της αύξησης της μυικής μάζας χωρίς αύξηση του σωματικού λίπους και φυσικά στη διατήρηση του επιθυμητού βάρους και μετά το πέρας της παρακολούθησης.

Τα προγράμματα διατροφής που σχεδιάζονται είναι σε κάθε περίπτωση πλήρως ισορροπημένα και σχεδιάζονται βάσει των προτιμήσεων και των αναγκών του κάθε ατόμου ξεχωριστά, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψιν τις επιπλέον ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης (ωράριο εργασίας, προετοιμασία γευμάτων για όλη την οικογένεια κ.ο.κ.)
Η ρύθμιση των δεικτών υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ένα φυσικό επακόλουθο που απορρέει από την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου διατροφής.

Όταν μάλιστα αυτός ο τρόπος διατροφής βασίζεται σε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, κατά το οποίο τέτοιοι δείκτες λαμβάνονται υπόψιν και ρυθμίζονται στοχευμένα με την συμπερίληψη ή τον περιορισμό συγκεκριμένων τροφών, τότε τα αποτελέσματα είναι συχνά εντυπωσιακά.

Οι πιο κοινοί δείκτες υγείας που μπορούν να ρυθμιστούν μέσω της διατροφής μας είναι οι εξής:

Χοληστερόλη & αθηρωματικός δείκτης
Τριγλυκερίδια
Σάκχαρο
Ουρικό οξύ
Τρανσαμινάσες SGOT & SGPT
Ένζυμο γ-GT
Αλκαλική φωσφατάση
Σίδηρος & φερριτίνη
Ορμονολογικοί δείκτες T3, TSH & FT4 κ.α.
Λαμβάνοντας υπόψιν πως ο βασικός ρυθμιστικός παράγοντας για την πρόληψη, αλλά και τη διαχείριση πολλών παθήσεων είναι η διατροφή, οι υπηρεσίες που παρέχουμε μπορούν να βοηθήσουν στις εξής περιπτώσεις:

Υπέρταση
Σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ
Μεταβολικό σύνδρομο
Ουρική αρθρίτιδα
Θυρεοειδοπάθειες
Αναιμίες & διατροφικές ελλείψεις
Νοσήματα του πεπτικού συστήματος & φλεγμονώδεις εντερικές παθήσεις (γαστρίτιδα, πεπτικό έλκος στομάχου & 12δακτύλου, ελκώδης κολίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, νόσος Crohn κ.α.)
Σύνδρομα δυσαπορρόφησης (δυσανεξία στη λακτόζη, κοιλιοκάκη, σύνδρομο εντερικής δυσαπορρόφησης, εκκολπωματίτιδα, διαφραγματοκήλη κ.α.)
Διατροφικές διαταραχές (νευρική ανορεξία, βουλιμία, σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας, ορθορεξία κ.α.)
Στο πλαίσιο μίας ισορροπημένης διατροφής, εκπονούμε εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για αθλητές, εγκύους και άτομα που ακολουθούν κάποιου είδους χορτοφαγική διατροφή (vegetarian, vegan κ.α.), λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης.
Η διατροφική αγωγή ως υπηρεσία έχει σαν τελικό αποδέκτη κυρίως εφήβους και παιδιά και αποτελεί το σημαντικότερο εφόδιο για την πρόληψη δεκάδων παθήσεων που σχετίζονται με τη διατροφή. Πρόκειται για μία υπηρεσία που αφορά ολόκληρη την οικογένεια και για το λόγο αυτό είναι καλό οι σχετικές συνεδρίες να γίνονται παρουσία και των γονέων.

Τα διατροφικά προγράμματα που σχεδιάζονται σε αυτές τις περιπτώσεις αποσκοπούν κυρίως στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και - αν κριθεί απαραίτητο - στην ήπια ρύθμιση του βάρους, ώστε να αποφευχθεί η διατάραξη της ανάπτυξης.


Η χρήση των υπηρεσιών του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής, διέπεται από όρους χρήσης.