0

Υπηρεσίες

Στο Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής παρέχουμε υπηρεσίες που θα σας βοηθήσουν να μεταβείτε σε έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής.

Αναλυτικά, παρέχονται οι εξής υπηρεσίες:Οι δια ζώσης διαιτολογικές συνεδρίες πραγματοποιούνται συνήθως ανά δύο εβδομάδες και περιλαμβάνουν την καταγραφή των απαραίτητων πληροφοριών, την ανάλυση και την παρακολούθηση της εξέλιξης της σύστασης του σώματος, την εκπόνηση πλήρως εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής και την απαραίτητη διατροφική εκπαίδευση που αποσκοπούν στη ρύθμιση του βάρους και των δεικτών υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή.


Διάρκεια συνεδρίας: 30-45'
Συχνότητα παρακολούθησης: 2 εβδομάδες
Κόστος συνεδρίας: €25Παρόλο που η υπηρεσία της ανάλυσης της σύστασης του σώματος περιλαμβάνεται σε κάθε δια ζώσης συνεδρία χωρίς επιπλέον χρέωση, παρέχεται και μεμονωμένα σε άτομα που δε χρήζουν διαιτολογικής παρακολούθησης, αλλά επιθυμούν να ελέγξουν την πρόοδο στο σώμα τους σαν αποτέλεσμα της διατροφής και της άσκησης που ακολουθούν.


Διάρκεια μέτρησης: 10'
Κόστος: €10

Η μέθοδος της βιοηλεκτρικής εμπέδησης (BIA) που εφαρμόζουμε για την ανάλυση της σύστασης του σώματος είναι μία γρήγορη, μη παρεμβατική διαδικασία που όμως αντενδείκνυται σε άτομα με βηματοδότη ή άλλη εσωτερική συσκευή, καθώς και σε γυναίκες που βρίσκονται στο στάδιο της εγκυμοσύνης.Η online διαιτολογική παρακολούθηση σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε όλες ή κάποιες από τις διαιτολογικές σας συνεδρίες μέσω προγραμματισμένης βιντεοκλήσης (μέσω Viber, Messenger ή Skype).

Όπως ισχύει και για τη δια ζώσης παρακολούθηση, οι online συνεδρίες πραγματοποιούνται συνήθως ανά δύο εβδομάδες κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.


Διάρκεια συνεδρίας: 30-45'
Συχνότητα παρακολούθησης: 2 εβδομάδες
Κόστος συνεδρίας: €20Μέσα από τον ιστότοπο, αλλά και την εφαρμογή του Enallaktiko.gr, παρέχεται η δυνατότητα λήψης ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής χωρίς περαιτέρω διαιτολογική παρακολούθηση απλώς μέσω της συμπλήρωσης της ειδικής φόρμας – μία διαδικασία, που δεν απαιτεί ραντεβού και η διάρκεια της οποίας δεν ξεπερνά τα 15'.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία, κάντε κλικ εδώ.


Διάρκεια: 10-15'
Κόστος υπηρεσίας: €20

Τι μπορούμε να καταφέρουμε μαζί;

Οι υπηρεσίες που παρέχουμε μπορούν να βοηθήσουν στις παρακάτω περιπτώσεις:Η ρύθμιση του σωματικού βάρους μπορεί να αφορά σε αδυνάτισμα μέσω της απώλειας λίπους με ταυτόχρονη διατήρηση ή και αύξηση της μυικής μάζας, σε ενδυνάμωση μέσω της αύξησης της μυικής μάζας χωρίς αύξηση του σωματικού λίπους και φυσικά στη διατήρηση του επιθυμητού βάρους και μετά το πέρας της παρακολούθησης.

Τα προγράμματα διατροφής που σχεδιάζονται είναι σε κάθε περίπτωση πλήρως ισορροπημένα και σχεδιάζονται βάσει των προτιμήσεων και των αναγκών του κάθε ατόμου ξεχωριστά, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψιν τις επιπλέον ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης (ωράριο εργασίας, προετοιμασία γευμάτων για όλη την οικογένεια κ.ο.κ.)
Η ρύθμιση των δεικτών υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ένα φυσικό επακόλουθο που απορρέει από την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου διατροφής.

Όταν μάλιστα αυτός ο τρόπος διατροφής βασίζεται σε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, κατά το οποίο τέτοιοι δείκτες λαμβάνονται υπόψιν και ρυθμίζονται στοχευμένα με την συμπερίληψη ή τον περιορισμό συγκεκριμένων τροφίμων, τότε τα αποτελέσματα είναι συχνά εντυπωσιακά.

Οι πιο κοινοί δείκτες υγείας που μπορούν να ρυθμιστούν μέσω της διατροφής μας είναι οι εξής:

Χοληστερόλη & αθηρωματικός δείκτης
Τριγλυκερίδια
Σάκχαρο
Ουρικό οξύ
Τρανσαμινάσες SGOT & SGPT
Ένζυμο γ-GT
Αλκαλική φωσφατάση
Σίδηρος & φερριτίνη
Ορμονολογικοί δείκτες T3, TSH & FT4 κ.α.
Λαμβάνοντας υπόψιν πως ο βασικός ρυθμιστικός παράγοντας για την πρόληψη, αλλά και τη διαχείριση πολλών παθήσεων είναι η διατροφή, οι υπηρεσίες που παρέχουμε μπορούν να βοηθήσουν στις εξής περιπτώσεις:

Υπέρταση
Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 & 2
Μεταβολικό σύνδρομο
Ουρική αρθρίτιδα
Θυρεοειδοπάθειες
Αναιμίες & διατροφικές ελλείψεις
Νοσήματα του πεπτικού συστήματος & φλεγμονώδεις εντερικές παθήσεις (γαστρίτιδα, πεπτικό έλκος στομάχου & 12δακτύλου, ελκώδης κολίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, νόσος Crohn κ.α.)
Σύνδρομα δυσαπορρόφησης (δυσανεξία στη λακτόζη, κοιλιοκάκη, σύνδρομο εντερικής δυσαπορρόφησης, εκκολπωματίτιδα, διαφραγματοκήλη κ.α.)
Διατροφικές διαταραχές (νευρική ανορεξία, βουλιμία, σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας, ορθορεξία κ.α.)
Στο πλαίσιο μίας ισορροπημένης διατροφής, εκπονούμε εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για αθλητές, εγκύους και άτομα που ακολουθούν κάποιου είδους χορτοφαγική διατροφή (vegetarian, vegan κ.α.), λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης.
Η διατροφική αγωγή ως υπηρεσία έχει σαν τελικό αποδέκτη κυρίως εφήβους και παιδιά και αποτελεί το σημαντικότερο εφόδιο για την πρόληψη δεκάδων παθήσεων που σχετίζονται με τη διατροφή. Πρόκειται για μία υπηρεσία που αφορά ολόκληρη την οικογένεια και για το λόγο αυτό είναι καλό οι σχετικές συνεδρίες να γίνονται παρουσία και των γονέων.

Τα διατροφικά προγράμματα που σχεδιάζονται σε αυτές τις περιπτώσεις αποσκοπούν κυρίως στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και - αν κριθεί απαραίτητο - στην ήπια ρύθμιση του βάρους, ώστε να αποφευχθεί η διατάραξη της ανάπτυξης.


Η χρήση των υπηρεσιών του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής, διέπεται από όρους χρήσης.