Το Enallaktiko.gr μπορεί να λειτουργήσει σωστά μόνο με ενεργοποιημένη την

JAVASCRIPT

Ενεργοποίησέ την μέσα από τις ρυθμίσεις του περιηγητή σου!
Υπηρεσίες Διαιτολογίας & Διατροφικής Αγωγής | Εναλλακτικό

Το καλάθι μου

Σχετικά με εμάς

Το Εναλλακτικό είναι ένα δίκτυο υπηρεσιών γύρω από την υγιεινή διατροφή και την αειφόρο διαβίωση και αποτελείται από το Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής, το Blog και το Ηλεκτρονικό Κατάστημα που φιλοξενούνται στη διεύθυνση enallaktiko.gr. 

Οι υπηρεσίες του Εργαστηρίου

Στο Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής παρέχεται ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών διαιτολογίας που βοηθούν τους επισκέπτες του να μεταβούν σε έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής.

Αναλυτικά, παρέχονται οι εξής υπηρεσίες:

Ρύθμιση βάρους ▾

Η ρύθμιση του σωματικού βάρους μπορεί να αφορά σε αδυνάτισμα μέσω της απώλειας λίπους με ταυτόχρονη διατήρηση ή και αύξηση της μυικής μάζας, σε ενδυνάμωση μέσω της αύξησης της μυικής μάζας χωρίς αύξηση του σωματικού λίπους και φυσικά στη διατήρηση του επιθυμητού βάρους και μετά το πέρας της παρακολούθησης.

Τα προγράμματα διατροφής που σχεδιάζονται είναι σε κάθε περίπτωση πλήρως ισορροπημένα και εξατομικευμένα και σχεδιάζονται βάσει των προτιμήσεων και των αναγκών του καθενός, λαμβάνοντας υπόψιν και τις επιπλέον ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης (ωράριο εργασίας, προετοιμασία γευμάτων για όλη την οικογένεια κ.ο.κ.)


Ρύθμιση δεικτών υγείας ▾

Η ρύθμιση των δεικτών υγείας που σχετίζονται με τη διατροφή είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ένα φυσικό επακόλουθο που απορρέει από την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου τρόπου διατροφής.

Όταν μάλιστα αυτός ο τρόπος διατροφής βασίζεται σε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, κατά το οποίο τέτοιοι δείκτες λαμβάνονται υπόψιν και ρυθμίζονται στοχευμένα με την συμπερίληψη ή τον περιορισμό συγκεκριμένων τροφών, τότε τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Οι πιο κοινοί δείκτες υγείας που μπορούν να ρυθμιστούν μέσω της διατροφής μας είναι οι εξής:

Χοληστερόλη & αθηρωματικός δείκτης
Τριγλυκερίδια
Σάκχαρο
Ουρικό οξύ
Τρανσαμινάσες SGOT & SGPT
Ένζυμο γ-GT
Αλκαλική φωσφατάση
Σίδηρος & φερριτίνη
Ορμονολογικοί δείκτες T3, TSH & FT4 κ.α.


Ανάλυση σύστασης σώματος ▾

Σε αντίθεση με τη λιπομέτρηση, η ανάλυση σύστασης σώματος - εκτός από τον λιπώδη ιστό - υπολογίζει επίσης τη μυική και οστική μάζα, καθώς και τα συνολικά υγρά στο σώμα μας. Επιπλέον, μας παρέχει πληροφορίες όπως η κλίμακα σπλαχνικού λίπους, η μεταβολική ηλικία κ.α.

Η τακτική ανάλυση της σύστασης του σώματός μας, βοηθά στην παρακολούθηση της προόδου όλων των σημαντικών σωματομετρικών δεικτών. Με αυτόν τον τρόπο είμαστε σε θέση να ελέγχουμε με ακρίβεια την απόκριση του οργανισμού μας σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής, κάτι που μας επιτρέπει να προβούμε άμεσα σε στοχευμένες βελτιωτικές αλλαγές.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάλυση της σύστασης του σώματος, κάντε κλικ εδώ.


Πρόληψη & διαχείριση παθολογικών καταστάσεων ▾

Λαμβάνοντας υπόψιν πως ο βασικός ρυθμιζόμενος παράγοντας για την πρόληψη, αλλά και τη διαχείριση πολλών παθήσεων είναι η διατροφή, στο Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής αναλαμβάνουμε τις εξής περιπτώσεις:

Υπέρταση
Σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ
Μεταβολικό σύνδρομο
Ουρική αρθρίτιδα
Θυρεοειδοπάθειες
Αναιμίες & διατροφικές ελλείψεις
Νοσήματα του πεπτικού συστήματος & φλεγμονώδεις εντερικές παθήσεις (Γαστρίτιδα, πεπτικό έλκος στομάχου & 12δακτύλου, ελκώδης κολίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, νόσος Crohn κ.α.)
Σύνδρομα δυσαπορρόφησης (δυσανεξία στη λακτόζη, κοιλιοκάκη, σύνδρομο εντερικής δυσαπορρόφησης, εκκολπωματίτιδα, διαφραγματοκήλη κ.α.)
Διατροφικές διαταραχές (νευρική ανορεξία, βουλιμία, σύνδρομο νυχτερινής υπερφαγίας, ορθορεξία κ.α.)


Αθλητική & ειδική διατροφή ▾

Στο πλαίσιο πάντα μίας ισορροπημένης διατροφής, στο Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής εκπονούνται εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για αθλητές, εγκύους, καθώς και άτομα που ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή.


Διατροφική αγωγή σε εφήβους & παιδιά ▾

Η διατροφική αγωγή έχει σαν τελικό αποδέκτη κυρίως εφήβους και παιδιά και αποτελεί το σημαντικότερο εφόδιο για την πρόληψη δεκάδων παθήσεων που σχετίζονται με τη διατροφή. Ωστόσο, είναι κάτι που αφορά ολόκληρη την οικογένεια και για το λόγο αυτό είναι καλό οι συνεδρίες να γίνονται με τη φυσική παρουσία και των γονέων.

Τα διατροφικά προγράμματα που σχεδιάζονται σε αυτές τις περιπτώσεις αποσκοπούν κυρίως στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και - αν κριθεί απαραίτητο - στην ήπια ρύθμιση του βάρους ώστε να αποφευχθεί η διατάραξη της ανάπτυξης.


Όλες οι υπηρεσίες, εκτός από την ανάλυση της σύστασης του σώματος, παρέχονται και online μέσω Viber, Messenger ή Skype.

Λαμπρινή Παντελή (Διαιτολόγος - Διατροφολόγος) - Ίλιον - Εναλλακτικό

Υπεύθυνη του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής είναι η διαιτολόγος - διατροφολόγος Λαμπρινή Παντελή.

Εκτός από τις σπουδές της στο Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 2010, η Λαμπρινή Παντελή έχει  παραστεί σε πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων πάνω στο αντικείμενό της.

Στο Blog του Enallaktiko.gr μπορείτε να διαβάσετε αρκετά άρθρα της γύρω από τη Διατροφή. 

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι η διάρκεια & η συχνότητα των διαιτολογικών συνεδριών;

Οι διαιτολογικές συνεδρίες συνήθως πραγματοποιούνται ανά δύο εβδομάδες με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητη μία πιο εντατική παρακολούθηση. 

Μία τυπική διαιτολογική συνεδρία, είτε στο χώρο του Εργαστηρίου είτε μέσω διαδικτύου διαρκεί περίπου 30'. Εξαίρεση αποτελεί η πρώτη συνεδρία, κατά την οποία καταγράφεται το μεγαλύτερο μέρος του Ιστορικού και ως εκ τούτου η διάρκειά της μπορεί να φτάσει και τα 45'. Τέλος, η ανάλυση της σύστασης του σώματος σαν ξεχωριστή υπηρεσία διαρκεί περίπου 10'. 

Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής - Διαιτολόγοι - Ίλιον

Τι περιλαμβάνει η κάθε συνεδρία;

Κάθε μία συνεδρία στον χώρο του Εργαστηρίου περιλαμβάνει τα εξής: 

Καταγραφή Ιστορικού ▾

Κατά την πρώτη συνεδρία λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα δεδομένα που απαιτούνται για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του επισκέπτη, καθώς και για τον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής. Έπειτα, σε κάθε επόμενη συνεδρία, το Ιστορικό εμπλουτίζεται με επιμέρους πληροφορίες που σχετίζονται με την εξέλιξη της πορείας του.


Ζύγισμα & ανάλυση της σύστασης του σώματος ▾

Το ζύγισμα και η ανάλυση της σύστασης του σώματος με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης (BIA) είναι μία γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία που μας επιτρέπει την ακριβή αξιολόγηση της κατάστασης του επισκέπτη και την τακτική παρακολούθηση των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή των προγραμμάτων.


Σχεδιασμός πλήρως εξατομικευμένου διαιτολογίου & επίλυση αποριών ▾

Κάθε πρόγραμμα σχεδιάζεται βάσει των ιδιαίτερων αναγκών και των προτιμήσεων του κάθε επισκέπτη ξεχωριστά. Τα προγράμματα διατροφής, με εξαίρεση τα προγράμματα συντήρησης, είναι εβδομαδιαία. Αυτό σημαίνει πως στις περισσότερες των περιπτώσεων, ένα πρόγραμμα εφαρμόζεται δύο φορές μέχρι την επόμενη αξιολόγηση και τον σχεδιασμό νέου προγράμματος βάσει των πιο πρόσφατων δεδομένων.


Όλες οι υπηρεσίες εκτός από την ανάλυση της σύστασης του σώματος μπορούν να πραγματοποιηθούν και online μέσω Viber, Messenger ή Skype.

Ποιο είναι το κόστος για κάθε μία διαιτολογική συνεδρία;

Το κόστος μίας τυπικής διαιτολογικής συνεδρίας στον χώρο του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής ανέρχεται στα €25, ενώ το κόστος για κάθε μία online συνεδρία ανέρχεται στα €20. Τέλος, το κόστος της ανάλυσης σύστασης του σώματος ως μεμονωμένη υπηρεσία ανέρχεται στα €10 (εξαιρούνται οι περιπτώσεις ατόμων που έχουν ολοκληρώσει την παρακολούθησή τους και βρίσκονται στο στάδιο της συντήρησης, στις οποίες η ανάλυση της σύστασης του σώματος παρέχεται δωρεάν).

Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής | Διαιτολόγος - Διατροφολόγος | Ίλιον

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν την πρώτη μου συνεδρία;

Πριν προβεί κάποιος στην πρώτη του συνεδρία, καλό είναι να θυμάται τα εξής: 

Για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του επισκέπτη και την καταγραφή ενός πλήρους ιστορικού είναι απαραίτητο να υπάρχουν διαθέσιμες οι βασικές αιματολογικές, βιοχημικές και ορμονολογικές εξετάσεις, οι οποίες καλό είναι να έχουν πραγματοποιηθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου

Για την ανάλυση της σύστασης του σώματος εφαρμόζεται η μέθοδος της βιοηλεκτρικής εμπέδησης, μία απόλυτα ασφαλής, μη παρεμβατική μέθοδος, η οποία όμως δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε άτομα που έχουν στο σώμα τους οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή (καρδιακοί βηματοδότες κ.α.), καθώς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στις περιπτώσεις αυτές, καθώς και σε παιδιά μικρότερα των 5 ετών, η υπηρεσία της ανάλυσης της σύστασης του σώματος παραλείπεται. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάλυση της Σύστασης του Σώματος και τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης, κάντε κλικ εδώ.

Για την ακριβή αποτύπωση της ανάλυσης της σύστασης του σώματος, ο επισκέπτης δεν πρέπει να έχει καταναλώσει καμία υγρή ή στέρεη τροφή 2 ώρες πριν τη μέτρησηΤο τελευταίο γεύμα πριν από κάθε μέτρηση, καλό είναι να είναι κάτι ελαφρύ και να πραγματοποιείται τουλάχιστον 3 ώρες πριν από την προγραμματισμένη μέτρηση. Επίσης, καλό είναι να μην έχουν καταναλωθεί ροφήματα που προκαλούν έντονη διούρηση, όπως είναι ο καφές και το τσάι. Τέλος, καλό είναι να μην έχει προηγηθεί έντονη άσκηση την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα.

Ειδικότερα για τις γυναίκες, η ακρίβεια των αποτελεσμάτων της ανάλυσης της σύστασης του σώματος με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης επηρεάζεται επίσης από την έμμηνο ρήση και ως εκ τούτου οι μετρήσεις καλό είναι να αποφεύγονται κατά τις πρώτες 2 ημέρες της έμμηνου ρήσεως

Είναι σημαντικό, ο επισκέπτης να γνωρίζει τις ονομασίες των φαρμάκων που μπορεί να λαμβάνει, τυχόν διατροφικές αλλεργίες που μπορεί να έχει, ενώ τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρεται τυχόν χρήση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών (συμπληρώματα διατροφής κ.α.)

Πρόσβαση & επικοινωνία

Το Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το Δημαρχείο του Ιλίου, σε σημείο που εξυπηρετεί όλες τις γύρω περιοχές (Καματερό, Πετρούπολη, Άγιοι Ανάργυροι και Περιστέρι).

Αν επιλέξετε να έρθετε με αυτοκίνητο, μπορείτε να σταθμεύσετε ελεύθερα στο δημοτικό parking που βρίσκεται στη διασταύρωση Αίαντος και Χρυσηίδος ακριβώς μπροστά από το Δημαρχείο του Ιλίου.

Για αναλυτικές οδηγίες δηλώστε το σημείο εκκίνησής σας και το μέσο με το οποίο σκοπεύετε να έρθετε, κάνοντας κλικ εδώΟι γραμμές Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που εξυπηρετούν απευθείας τη μετακίνηση από και προς τον χώρο του Εργαστηρίου είναι οι εξής:

25 701 703 705 719 892 Α11 Β11 Γ12

(Στάσεις: Πλατεία Ελευθερίας & Γ. Γεννηματά).

Κάντε κλικ στη γραμμή που σας ενδιαφέρει για να δείτε το ωράριο λειτουργίας και τις στάσεις της.

Enallaktiko Sustainable Living
Διεύθυνση: Αίαντος 59, 1ος όροφος, Ίλιον
Τηλέφωνo: 2102692626
Email: info[a]enallaktiko.grnutrition[a]enallaktiko.gr

Φόρμα επικοινωνίας