Το Enallaktiko.gr μπορεί να λειτουργήσει σωστά μόνο με ενεργοποιημένη την

JAVASCRIPT

Ενεργοποίησέ την μέσα από τις ρυθμίσεις του περιηγητή σου!
Υπηρεσίες διαιτολογίας & διατροφικής αγωγής

Το καλάθι μου

Υπηρεσίες διαιτολογίας & διατροφικής αγωγής

Στο Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής παρέχονται υπηρεσίες διατροφικής αγωγής και διαιτολογίας, με σκοπό τη μετάβαση των επισκεπτών του σε έναν ισορροπημένο, βιώσιμο τρόπο ζωής. 

Υπηρεσίες

Στο Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής παρέχονται αναλυτικά οι εξής υπηρεσίες:

◉ Ρύθμιση του σωματικού βάρους (αδυνάτισμα και ενδυνάμωση) μέσω πλήρως εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής

◉ Ρύθμιση των βιοχημικών και ορμονολογικών δεικτών που σχετίζονται με τη διατροφή 

◉ Παρακολούθηση της προόδου των σωματομετρικών δεικτών μέσω της τακτικής ανάλυσης της σύστασης του σώματος (σωματικό βάρος, λιπώδης ιστός, μυική και οστική μάζα, συνολικά υγρά σώματος, κλίμακα σπλαχνικού λίπους, μεταβολική ηλικία κ.α.)

◉ Πρόληψη και διαχείριση παθολογικών καταστάσεων που σχετίζονται με τη διατροφή

◉ Αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών (νευρική ανορεξία, βουλιμία, ορθορεξία κ.α.)

◉ Σχεδιασμός διαιτολογίου για αθλητές, εγκύους και άτομα που ακολουθούν ειδική διατροφή

◉ Διατροφική αγωγή σε εφήβους και παιδιά

Όλες οι υπηρεσίες, εκτός από την ανάλυση της σύστασης του σώματος, παρέχονται και online μέσω εφαρμογής βιντεοκλήσεων (Viber, Messenger & Skype). 

Διάρκεια & συχνότητα διαιτολογικών συνεδριών

Οι διαιτολογικές συνεδρίες συνήθως πραγματοποιούνται ανά δύο εβδομάδες με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου κρίνεται απαραίτητη μία πιο εντατική παρακολούθηση. 

Μία τυπική διαιτολογική συνεδρία, είτε στο χώρο του Εργαστηρίου είτε μέσω διαδικτύου, συνήθως δεν διαρκεί περισσότερο από 30'. Εξαίρεση αποτελεί η πρώτη συνεδρία, κατά την οποία καταγράφεται το μεγαλύτερο μέρος του Ιστορικού και ως εκ τούτου η διάρκειά της μπορεί να φτάσει και τα 45'. Τέλος, η ανάλυση της σύστασης του σώματος σαν ξεχωριστή υπηρεσία διαρκεί περίπου 10'. 

Κόστος υπηρεσιών

Το κόστος για κάθε μία συνεδρία στο χώρο του Εργαστηρίου ανέρχεται στα €25 και περιλαμβάνει τα εξής: 

Καταγραφή Ιστορικού

Κατά την πρώτη συνεδρία λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα δεδομένα που απαιτούνται για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του επισκέπτη, καθώς και για τον σχεδιασμό ενός εξατομικευμένου προγράμματος διατροφής. Έπειτα, σε κάθε επόμενη συνεδρία, το Ιστορικό εμπλουτίζεται με επιμέρους πληροφορίες που σχετίζονται με την εξέλιξη της πορείας του.

Ζύγισμα και ανάλυση της σύστασης του σώματος

Το ζύγισμα και η ανάλυση της σύστασης του σώματος με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης (BIA) είναι μία γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία που μας επιτρέπει την ακριβή αξιολόγηση της κατάστασης του επισκέπτη και την τακτική παρακολούθηση των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή των προγραμμάτων.

Σχεδιασμός πλήρως εξατομικευμένου διαιτολογίου και επίλυση αποριών

Κάθε πρόγραμμα σχεδιάζεται βάσει των ιδιαίτερων αναγκών και των προτιμήσεων του κάθε επισκέπτη ξεχωριστά. Τα προγράμματα διατροφής, με εξαίρεση τα προγράμματα συντήρησης, είναι εβδομαδιαία. Αυτό σημαίνει πως στις περισσότερες των περιπτώσεων, ένα πρόγραμμα εφαρμόζεται δύο φορές μέχρι την επόμενη αξιολόγηση και το σχεδιασμό νέου προγράμματος βάσει των πιο πρόσφατων δεδομένων. 

Όλες οι υπηρεσίες εκτός από την ανάλυση της σύστασης του σώματος μπορούν να πραγματοποιηθούν και online. Το κόστος για κάθε μία συνεδρία που πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου ανέρχεται στα €20

Αν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να προβεί μόνο σε ανάλυση της σύστασης του σώματός του με το κόστος της υπηρεσίας να ανέρχεται στα €10. Ωστόσο, για όσους βρίσκονται στο στάδιο της συντήρησης έπειτα από διαιτολογική παρακολούθηση, η ανάλυση της σύστασης του σώματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρέχεται δωρεάν.

Τι πρέπει να γνωρίζω πριν την πρώτη μου συνεδρία;

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με την διαιτολόγο, παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες. Συνοψίζοντας, πριν προβεί κάποιος στην πρώτη του συνεδρία, καλό είναι να θυμάται τα εξής: 

◉ Για την αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του επισκέπτη και την καταγραφή ενός πλήρους ιστορικού, είναι απαραίτητο να υπάρχουν διαθέσιμες οι βασικές αιματολογικές, βιοχημικές και ορμονολογικές εξετάσεις, οι οποίες καλό είναι να έχουν πραγματοποιηθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου

◉ Για την Ανάλυση της Σύστασης του Σώματος εφαρμόζεται η μέθοδος της βιοηλεκτρικής εμπέδησης, μία απόλυτα ασφαλής, μη παρεμβατική μέθοδος, η οποία όμως δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε άτομα που έχουν στο σώμα τους οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή (καρδιακοί βηματοδότες κ.α.), καθώς και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στις περιπτώσεις αυτές, καθώς και σε παιδιά μικρότερα των 5 ετών, η υπηρεσία της Ανάλυσης της Σύστασης του Σώματος παραλείπεται. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ανάλυση της Σύστασης του Σώματος και τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης, κάντε κλικ εδώ.

◉ Για την ακριβή αποτύπωση της ανάλυσης της σύστασης του σώματος, ο επισκέπτης δεν πρέπει να έχει καταναλώσει καμία υγρή ή στέρεη τροφή 2 ώρες πριν τη μέτρησηΤο τελευταίο γεύμα πριν από κάθε μέτρηση, καλό είναι να είναι κάτι ελαφρύ και να πραγματοποιείται τουλάχιστον 3 ώρες πριν από την προγραμματισμένη μέτρηση. Επίσης, καλό είναι να μην έχουν καταναλωθεί ροφήματα που προκαλούν έντονη διούρηση, όπως είναι ο καφές και το τσάι. Τέλος, καλό είναι να μην έχει προηγηθεί έντονη άσκηση την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα.

◉ Ειδικότερα για τις γυναίκες, η ακρίβεια των αποτελεσμάτων της ανάλυσης της σύστασης του σώματος με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης επηρεάζεται επίσης από την έμμηνο ρήση και ως εκ τούτου οι μετρήσεις καλό είναι να αποφεύγονται τις πρώτες 2 ημέρες της έμμηνου ρήσεως

◉ Είναι σημαντικό, ο επισκέπτης να γνωρίζει τις ονομασίες τυχόν φαρμάκων που μπορεί να λαμβάνει, τυχόν διατροφικές αλλεργίες που μπορεί να έχει, ενώ τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρεται τυχόν χρήση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών (συμπληρώματα διατροφής κ.α.)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2102692626 ή με email, συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας