Το Enallaktiko.gr μπορεί να λειτουργήσει σωστά μόνο με ενεργοποιημένη την

JAVASCRIPT

Ενεργοποίησέ την μέσα από τις ρυθμίσεις του περιηγητή σου!
Μέτρα προστασίας από τον Covid-19 | Enallaktiko.gr

Το καλάθι μουΜέτρα προστασίας από τον Covid-19

Το Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής λειτουργεί σύμφωνα με τα πρόσφατα μέτρα αντιμετώπισης της διασποράς του νέου κορωνοϊού, αλλά και τις ιδιαιτερότητες τόσο του φυσικού μας χώρου, όσο και των ατόμων που τον επισκέπτονται.

Καθορισμός μέγιστης χωρητικότητας

Τηρούμε το μέγιστο αριθμό των πέντε (5) ατόμων που μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα σε ολόκληρο το χώρο του Εργαστηρίου (χώρος αναμονής και χώρος συνεδριών), συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων σε αυτό.

Συγκεκριμένα, σε κάθε επιμέρους χώρο επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία μέχρι τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων, με το μέγιστο αυτό όριο να ισχύει μόνο για τις εξής περιπτώσεις:

Σε περιπτώσεις ατόμων που συμμετέχουν σε κοινές συνεδρίες (π.χ. ζευγάρια)

 Σε περιπτώσεις υποχρεωτικής παρουσίας κηδεμόνα ανηλίκου

 Σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη η παρουσία συνοδού ΑμΕΑ

Σε κάθε άλλη περίπτωση, στον κάθε επιμέρους χώρο θα μπορούν να παρευρίσκονται μέχρι δύο (2) άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων.

Χρήση μάσκας

Η χρήση ενδεδειγμένης μάσκας, τόσο από τους εργαζομένους του Εργαστηρίου, όσο και από τα άτομα που το επισκέπτονται, είναι πλέον υποχρεωτική. Σε περίπτωση που κάποιος δε διαθέτει μάσκα, του παρέχεται δωρεάν από εμάς χειρουργική μάσκα μίας χρήσης.

Προγραμματισμός & διάρκεια συνεδριών

Όλες οι συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα στο Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής γίνονται κατόπιν ραντεβού και με προκαθορισμένη διάρκεια, σημαντικά μεγαλύτερη του μέσου χρόνου ανά συνεδρία, ώστε να αποφεύγεται, στο μέτρο του δυνατού, οποιαδήποτε αναμονή και να δίνεται η δυνατότητα απολύμανσης των λείων επιφανειών με τις οποίες έρχονται σε επαφή οι παρευρισκόμενοι, πριν από κάθε συνεδρία.

Διαμόρφωση χώρου

Το εμβαδό του χώρου αναμονής αυξήθηκε κατά 80% μετά από εσωτερική διαμόρφωση των εγκαταστάσεών μας και πάντα με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή διασφάλιση του επαρκούς αερισμού και της δυνατότητας τήρησης απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των παρευρισκομένων.

Άλλα μέτρα προστασίας

Υιοθετούμε τη χρήση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, παρέχοντας δωρεάν αντισηπτικό υγρό και μαντηλάκια καθαρισμού σε όλους τους παρευρισκομένους.

Όλα τα έπιπλα που βρίσκονται στο χώρο (καναπέδες, πολυθρόνες, επιφάνειες γραφείου κ.α.) απολυμαίνονται τακτικά με τη χρήση ατμοκαθαριστή. Επίσης, σημεία συχνής χρήσης όπως πόμολα και διακόπτες απολυμαίνονται διαρκώς κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η χρήση του ανελκυστήρα αντενδείκνυται για όλους εκτός των ΑμΕΑ και των συνοδών τους.

Παρότρυνση υποστηρικτικής online παρακολούθησης

Τέλος, παροτρύνουμε όλους όσους ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα ή βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τέτοια άτομα, να υιοθετήσουν ένα μοντέλο παρακολούθησης που θα αποτελείται αποκλειστικά ή θα περιλαμβάνει και κάποιες ενδιάμεσες online συνεδρίες (π.χ. κάθε δεύτερη συνεδρία να πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου), γεγονός που θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του φυσικού μας χώρου, μειώνοντας ταυτόχρονα τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού.

Παρακολουθώντας διαρκώς τις εξελίξεις και τα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στους τρόπους μετάδοσης του ιού καθώς και στα μέτρα προστασίας από αυτόν, επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας μας, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2020