Το Enallaktiko.gr μπορεί να λειτουργήσει σωστά μόνο με ενεργοποιημένη την

JAVASCRIPT

Ενεργοποίησέ την μέσα από τις ρυθμίσεις του περιηγητή σου!
Μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό Covid-19

Το καλάθι μουΜέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό Covid-19

Με αφορμή τη σταδιακή άρση των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του νέου κορωνοϊού, το Εναλλακτικό Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής λειτουργεί εκ νέου από τις 11/05/20 με βάση τις υποδείξεις των ειδικών, αλλά και τις ιδιαιτερότητες τόσο του φυσικού μας χώρου, όσο και των ατόμων που τον επισκέπτονται.

Καθορισμός μέγιστης χωρητικότητας

Τηρούμε το μέγιστο αριθμό των πέντε (5) ατόμων που μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα σε ολόκληρο το χώρο του Εργαστηρίου (χώρος αναμονής και χώρος συνεδριών), συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων σε αυτό.

Συγκεκριμένα, σε κάθε επιμέρους χώρο επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία μέχρι τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων, με το μέγιστο αυτό όριο να ισχύει μόνο για τις εξής περιπτώσεις:

- Σε περιπτώσεις ατόμων που συμμετέχουν σε κοινές συνεδρίες (π.χ. ζευγάρια)
- Σε περιπτώσεις υποχρεωτικής παρουσίας κηδεμόνα ανηλίκου
- Σε περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητη η παρουσία συνοδού ΑμΕΑ

Σε κάθε άλλη περίπτωση, στον κάθε επιμέρους χώρο θα μπορούν να παρευρίσκονται μέχρι δύο (2) άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων.

Προγραμματισμός & διάρκεια συνεδριών

Όλες οι συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα στο Εργαστήρι Διατροφικής Αγωγής γίνονται κατόπιν ραντεβού και με προκαθορισμένη διάρκεια, σημαντικά μεγαλύτερη του μέσου χρόνου ανά συνεδρία, ώστε να αποφεύγεται στο μέτρο του δυνατού οποιαδήποτε αναμονή και να δίνεται η δυνατότητα απολύμανσης των λείων επιφανειών με τις οποίες έρχονται σε επαφή οι παρευρισκόμενοι, πριν από κάθε συνεδρία.

Για την ομαλότερη τήρηση των παραπάνω μέτρων, παρακαλούμε όλους όσους έχουν προγραμματισμένες δια ζώσης συνεδρίες, να τηρούν αυστηρά το χρόνο προσέλευσής τους, ενημερώνοντάς μας εγκαίρως σε περίπτωση επικείμενης καθυστέρησής τους λόγω ανωτέρας βίας.

Διαμόρφωση χώρου

Το εμβαδό του χώρου αναμονής αυξήθηκε κατά 80% μετά από εσωτερική διαμόρφωση των εγκαταστάσεών μας και πάντα με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή διασφάλιση του επαρκούς αερισμού και της δυνατότητας τήρησης απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των παρευρισκομένων.

Άλλα μέτρα προστασίας

Υιοθετούμε τη χρήση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, παρέχοντας δωρεάν μάσκες, αντισηπτικό υγρό και μαντηλάκια καθαρισμού στους παρευρισκομένους.

Η χρήση του ανελκυστήρα αντενδείκνυται για όλους εκτός των ΑμΕΑ.

Ωράριο λειτουργίας

Η λειτουργία του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής κατά τις πρωινές ώρες ξεκινά εκτάκτως στις 10:00. Το εν λόγω μέτρο μας επιτρέπει να απολυμαίνουμε εκτενώς το χώρο πριν την έναρξη λειτουργίας μας.

Επίσης, το ωράριο λειτουργίας του Εργαστηρίου διευρύνεται κατά μία ώρα. Αναλυτικά, το νέο ωράριο λειτουργίας του Εργαστηρίου διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα: 17:00 - 22:00
Τρίτη: 17:00 - 22:00
Τετάρτη: 10:00 - 15:00
Πέμπτη: 10:00 - 15:00
Παρασκευή: 10:00 - 15:00

Παρότρυνση υποστηρικτικής online παρακολούθησης

Τέλος, παροτρύνουμε όλους όσους ανήκουν σε κάποια ευπαθή ομάδα ή βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τέτοια άτομα, να υιοθετήσουν ένα μοντέλο παρακολούθησης που θα αποτελείται αποκλειστικά ή θα περιλαμβάνει και κάποιες ενδιάμεσες online συνεδρίες (π.χ. κάθε δεύτερη συνεδρία να πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου).

Παρακολουθώντας διαρκώς τις εξελίξεις και τα επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στους τρόπους μετάδοσης του ιού καθώς και στα μέτρα προστασίας από αυτόν, επιφυλασσόμαστε για περαιτέρω αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας μας εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση. 

Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2020