Το εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών

Το εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών | Enallaktiko.gr
Το να γίνει κάποιο λάθος στην παραγγελία ενός εστιατορίου δεν είναι ούτε κάτι σπάνιο, ούτε κάτι μεμπτό, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και εκεί εργάζονται άνθρωποι που ενίοτε κάνουν λάθη. Βεβαίως, τα λάθη δεν παύουν να προκαλούν εκνευρισμό, κάτι που ισχύει μάλλον παντού εκτός από ένα εστιατόριο στην καρδιά του Τόκιο.
Το "Εστιατόριο των Λανθασμένων Παραγγελιών" (Restaurant Of Mistaken Orders) ιδρύθηκε το 2017 από έναν τηλεοπτικό σκηνοθέτη ονόματι Shiro Oguni με σκοπό να αλλάξει την επικρατούσα αντίληψη γύρω από τη γήρανση και την προοδευτική γνωστική επιδείνωση.
Το εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών | Enallaktiko.gr
Για να εργαστεί κανείς στο service του εν λόγω εστιατορίου, θα πρέπει να έχει διαγνωστεί με άνοια, μία προϋπόθεση που - όπως μπορεί να καταλάβει κανείς - κάνει τα λάθη το κύριο χαρακτηριστικό της δουλειάς τους.
Οπωσδήποτε, η εμπειρία στο συγκεκριμένο εστιατόριο δεν περιορίζεται στο καλό φαγητό, αλλά αφορά σε μεγάλο βαθμό και την στήριξη στους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό.
Το εγχείρημα του Oguni αποδεικνύει πως βασικό προϊόν μίας επιχείρησης μπορεί (σ.σ. και ίσως πρέπει) να είναι πρωτίστως η ανθρώπινη επαφή και ο αμοιβαίος σεβασμός στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο διπλανός μας.
Το εστιατόριο των λανθασμένων παραγγελιών | Enallaktiko.gr
Ακόμη λοιπόν και σε ένα εστιατόριο, όπου οι άνθρωποι υποτίθεται πως πηγαίνουν για το καλό φαγητό, την ευχάριστη ατμόσφαιρα και το γρήγορο και ευγενικό service, το λάθος μπορεί να αποτελέσει αφορμή, όχι για γκρίνια, αλλά για μία μοναδική εμπειρία που μας διδάσκει την ενσυναίσθηση.
Σε κοινωνίες μάλιστα που θέλουν τους ανθρώπους με οποιαδήποτε νοητική αναπηρία να ζουν στο περιθώριο, το παράδειγμα του Εστιατορίου των Λανθασμένων Παραγγελιών αποτελεί έμπνευση για παρόμοιες δράσεις και υπενθύμιση πως τα πράγματα μπορούν να γίνουν διαφορετικά.
Περισσότερα άρθρα σαν αυτό ››

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν

Διαβάστε επίσης

Το γλουταμινικό οξύ, το MSG & το σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου | Enallaktiko.gr
Εδώ και δεκαετίες κυκλοφορεί ένας μύθος που έχει στιγματίσει σε κάποιο βαθμό την ασιατική κουζίνα και ειδικότερα την κινέζικη. Ο μύθος αυτός δεν είναι άλλος από το λεγόμενο σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου, ένας αδόκιμος όρος, ο οποίος - εκτός από το γεγονός ότι αγγίζει τα όρια του ρατσισμού - αποτελεί, όπως θα δούμε και παρακάτω, αποκύημα της φαντασίας ενός Αμερικανού ορθοπεδικού χειρούργου ονόματι Howard Steel.
Συνταγές: Πατάτες country-style στο φούρνο | Enallaktiko.gr
Υπάρχουν πατάτες καλύτερες από τις τηγανητές; Πριν απαντήσετε, αξίζει να δώσετε μία ευκαιρία στην παρακάτω συνταγή, αντικαθιστώντας μία ομολογουμένως γευστική αμαρτία με μία σαφώς πιο υγιεινή εναλλακτική.