Είτε θέλεις να ακολουθήσεις μία χορτοφαγική-νηστίσιμη διατροφή, είτε απλώς θέλεις να μειώσεις τα προϊόντα ζωικής προέλευσης στη διατροφή σου, η αντικατάσταση κάποιων τροφών μπορεί - τουλάχιστον στην αρχή - να αποτελέσει πρόβλημα.
Από τη μία είναι οι γεύσεις, στις οποίες έχουμε μάθει από παιδιά και που δύσκολα θα αλλάζαμε κι από την άλλη είναι το πρακτικό κομμάτι, όπως για παράδειγμα... αυτό της αντικατάστασης του αβγολέμονου στις σούπες μας.
Όσον αφορά λοιπόν στο αβγολέμονο, αυτό μπορεί να αντικατασταθεί πολύ εύκολα με ένα μείγμα ταχινιού και χυμού λεμονιού. Η αναλογία είναι περίπου μία κουταλιά του γλυκού ταχίνι για κάθε ένα αβγό που θα χρησιμοποιούσαμε. Όσο για τη διαδικασία παρασκευής, αυτή παραμένει η ίδια με το πλεονέκτημα ότι δεν συντρέχει κίνδυνος να μας κόψει το "ταχινολέμονο". Για να αντικαταστήσουμε το αβγολέμονο θα χρειαστούμε τα εξής:
Το εναλλακτικό αυτό "αβγολέμονο" μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε σούπες (λαχανικών, χορταρικών, μανιταριών κ.α.), αλλά και ως μία πρωτότυπη dressing σε σαλάτες ή οπουδήποτε αλλού πιστεύετε πως θα ταίριαζε. Δοκιμάστε το μαζί με λίγο σκόρδο, με κουρκουμά, με ξύσμα λεμονιού ή με τζίντζερ και πιστέψτε μας δε θα το θεωρήσετε συμβιβασμό!
Η Λαμπρινή Παντελή είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος και υπεύθυνη του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής στο Ίλιον.
Από τη μία είναι οι γεύσεις, στις οποίες έχουμε μάθει από παιδιά και που δύσκολα θα αλλάζαμε κι από την άλλη είναι το πρακτικό κομμάτι, όπως για παράδειγμα... αυτό της αντικατάστασης του αβγολέμονου στις σούπες μας.
Όσον αφορά λοιπόν στο αβγολέμονο, αυτό μπορεί να αντικατασταθεί πολύ εύκολα με ένα μείγμα ταχινιού και χυμού λεμονιού. Η αναλογία είναι περίπου μία κουταλιά του γλυκού ταχίνι για κάθε ένα αβγό που θα χρησιμοποιούσαμε. Όσο για τη διαδικασία παρασκευής, αυτή παραμένει η ίδια με το πλεονέκτημα ότι δεν συντρέχει κίνδυνος να μας κόψει το "ταχινολέμονο". Για να αντικαταστήσουμε το αβγολέμονο θα χρειαστούμε τα εξής:
Το εναλλακτικό αυτό "αβγολέμονο" μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο σε σούπες (λαχανικών, χορταρικών, μανιταριών κ.α.), αλλά και ως μία πρωτότυπη dressing σε σαλάτες ή οπουδήποτε αλλού πιστεύετε πως θα ταίριαζε. Δοκιμάστε το μαζί με λίγο σκόρδο, με κουρκουμά, με ξύσμα λεμονιού ή με τζίντζερ και πιστέψτε μας δε θα το θεωρήσετε συμβιβασμό!
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο