Blog

Η παρασκευή σαπουνιού φαίνεται να έχει τις ρίζες της στην αρχαία Βαβυλώνα ήδη από το 2.800 π.Χ.. Έκτοτε, η μέθοδος παρασκευής, αλλά και ο τρόπος χρήσης του έχουν αλλάξει, καθώς μέχρι και πριν λίγα χρόνια το σαπούνι παρασκευαζόταν με τη χρήση αλισίβας (σταχτόνερο) και πολλές φορές από ζωικά λίπη.

Το να φτιάξει κανείς το δικό του σαπούνι δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, καθώς απαιτείται χώρος, εξοπλισμός και κάποιες πρώτες ύλες που μπορεί να γίνουν αρκετά επικίνδυνες. Ωστόσο, υπάρχει πάντα και η επιλογή του σαπουνιού γλυκερίνης με την πολύ απλή μέθοδο melt & pour που είναι με διαφορά η καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν να πειραματιστούν για πρώτη φορά.

Η παρασκευή σαπουνιού φαίνεται να έχει τις ρίζες της στην αρχαία Βαβυλώνα ήδη από το 2.800 π.Χ.. Αν και από τότε έχουν αλλάξει πολλά, μία συγκεκριμένη συνταγή παραμένει δημοφιλής μέχρι και τις μέρες μας. Φυσικά αναφερόμαστε στο σαπούνι ελαιολάδου, γνωστό και ως σαπούνι Καστίλης.

Σε άλλη ανάρτησή μας είδαμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα το δικό μας υγρό σαπούνι, χρησιμοποιώντας μόνο τριμμένο σαπούνι και νερό. Σήμερα θα δούμε μία λίγο πιο εκλεπτυσμένη συνταγή, η οποία θα μας δώσει ένα σαφώς καλύτερο τελικό αποτέλεσμα.