Το Enallaktiko.gr μπορεί να λειτουργήσει σωστά μόνο με ενεργοποιημένη την

JAVASCRIPT

Ενεργοποίησέ την μέσα από τις ρυθμίσεις του περιηγητή σου!
Blog | Enallaktiko.gr

Το καλάθι μου

Smart tips: Πότε πρέπει να μπαίνει το αλάτι στο φαγητό;


Το αλάτι αποτελεί από μόνο του ένα ενισχυτικό γεύσης, ωστόσο στη μαγειρική δεν χρησιμοποιείται μόνο ως τέτοιο, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για τη μακρά συντήρηση των τροφίμων ή για τη δημιουργία συνθηκών που θα μας εξυπηρετούσαν όπως είναι για παράδειγμα το ξεπίκρισμα της μελιτζάνας, η μετατροπή ενός λαχανικού σε τουρσί κ.ο.κ.. 

Συνέχεια...

Αλάτι & υπέρταση - Μύθοι & αλήθειες


Είναι λίγο-πολύ γνωστό πως η πρόσληψη μεγάλης ποσότητας αλατιού ή πιο σωστά η υπερβολική λήψη νατρίου αυξάνει την αρτηριακή πίεση, η οποία με τη σειρά της αυξάνει μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. 

Συνέχεια...

Η ώσμωση και η σημασία της στη μαγειρική


Τα μυστικά που κάνουν έναν μάγειρα να ξεχωρίζει είναι πολλά. Και φυσικά δεν αναφερόμαστε στη δαιμονιώδη ταχύτητα με την οποία οφείλει να κόβει το ξερό κρεμμύδι, ούτε στα τατουάζ που πρέπει οπωσδήποτε να φέρει, αλλά στη γνώση των τεχνικών που εφαρμόζει. 

Συνέχεια...