Το E-shop θα παραμείνει κλειστό έως τις 26/08. Καλό Καλοκαίρι!
Συνταγές: "Γύρος" μανιταριών
Ο γύρος αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή εδέσματα στη χώρα μας. Το όνομά του προέρχεται πιθανότατα από την ελληνική γύρα ή αλλιώς την περιστροφή που κάνει το κρέας πάνω στη μεταλλική σούβλα στην οποία έχει περαστεί.
Συνταγές: Χορτοφαγική μαγειρίτσα με μανιτάρια
Η μαγειρίτσα είναι μία παραδοσιακή σούπα με βασικά συστατικά της τα ζωτικά όργανα και τα εντόσθια του αρνιού και - σύμφωνα με την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση - καταναλώνεται το βράδυ του Μ. Σαββάτου μετά την Ανάσταση.
Συνταγές: Φρικασέ μανιταριών σε λιγότερο από 30'
Το φρικασέ (Fricassée) είναι ένα πιάτο της γαλλικής κουζίνας με δεκάδες παραλλαγές. Πρόκειται για ένα βραστό γεύμα, το οποίο συνήθως έχει σαν βασικό υλικό του το κόκκινο κρέας (αρνί ή μοσχάρι) ή στις πιο light εκδοχές του κάποιο λευκό κρέας όπως είναι το κοτόπουλο. Βεβαίως, φρικασέ μπορεί να φτιάξει κανείς με οποιοδήποτε κρέας, ακόμη και με ψάρια και θαλασσινά.
Συνταγές: Κλασικό ριζότο μανιταριών
Το ριζότο είναι μία αυθεντική ιταλική συνταγή που - όπως κάθε ιταλικό πιάτο - χαρακτηρίζεται από την απλότητα, αλλά και την έμφαση στη λεπτομέρεια. Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε μία μικρή παράκαμψη από τις εναλλακτικές συνταγές που σας έχουμε συνηθίσει, για να δούμε πώς φτιάχνεται ένα κλασικό ριζότο μανιταριών, χωρίς να παραλείψουμε όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά που θα κάνουν το ριζότο σας να ξεχωρίζει.
Συνταγές: Μανιτάρια με σάλτσα μουστάρδας & δενδρολίβανο
Τα μανιτάρια - αν και συνήθως κατατάσσονται στα λαχανικά - δεν είναι τίποτε άλλο από μύκητες. Τα είδη τους είναι εκατοντάδες, ωστόσο τα βρώσιμα μανιτάρια περιορίζονται σε μόλις μερικές δεκάδες.
Επικοινωνία
Αίαντος 59, 'Ιλιον 13122
2102692626
info@enallaktiko.gr
