Συνταγές: Φρικασέ μανιταριών σε λιγότερο από 30'


Το φρικασέ (Fricassée) είναι ένα πιάτο της γαλλικής κουζίνας με δεκάδες παραλλαγές. Πρόκειται για ένα βραστό γεύμα, το οποίο συνήθως έχει σαν βασικό υλικό του το κόκκινο κρέας (αρνί ή μοσχάρι) ή στις πιο light εκδοχές του κάποιο λευκό κρέας όπως είναι το κοτόπουλο. Βεβαίως, φρικασέ μπορεί να φτιάξει κανείς με οποιοδήποτε κρέας, ακόμη και με ψάρια και θαλασσινά. 

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Ταρτάρ ρεβυθιού


Τα ρεβύθια είναι ένα όσπριο, το οποίο - εκτός από την κλασική ρεβυθάδα - μπορεί να μας χαρίσει νόστιμα και θρεπτικά γεύματα όπως είναι το ρεβυθόρυζο, οι ρεβυθοκεφτέδες, τα φαλάφελ και το χούμους.

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Πουρές φασολιών


Για τα όσπρια και τη σημασία τους στη διατροφή μας έχουμε αναφερθεί σε άλλες αναρτήσεις. Σήμερα θα δούμε απλώς πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα νόστιμο και υγιεινό πουρέ από φασόλια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. 

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Ομελέτα με τορτίγια


Στη σημερινή μας ανάρτηση θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα, ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα με μόνα βασικά υλικά μας ένα αβγό και μία τορτίγια.

Διάβασε περισσότερα

Συνταγές: Σαλάμι σύκου


Το σύκο είναι ένα δημοφιλές καλοκαιρινό φρούτο με έντονη γλυκιά γεύση, το οποίο όμως έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - δε μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έτσι, συχνά το συναντούμε αποξηραμένο ή σαν γλυκό του κουταλιού. 

Διάβασε περισσότερα