Δεν κόλλησες στην κίνηση. Είσαι η κίνηση!

Ιδέες: Δεν κόλλησες στην κίνηση. Είσαι η κίνηση! | Enallaktiko.gr
Ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα με τα οποία έρχονται καθημερινά  αντιμέτωποι εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν ή εργάζονται σε μεγαλουπόλεις είναι και το λεγόμενο μποτιλιάρισμα. 
Το αποτέλεσμα - εκτός από το άγχος και την απόγνωση των οδηγών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στα ίδια τους τα αυτοκίνητα - είναι η ρύπανση του αέρα, η ηχορύπανση, τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και δυστυχήματα, οι εκατομμύρια χαμένες εργατοώρες, ο χαμένος ελεύθερος χρόνος και πολλά, πολλά άλλα. 
Η i-Sustain, μία επιχείρηση με αντικείμενο το σχεδιασμό στρατηγικών για την επίτευξη της αστικής αειφορίας, σε συνεργασία με το δήμο του Seattle, αποτύπωσε σε μόλις 5 φωτογραφίες μία πραγματικότητα, σύμφωνα με την οποία η αυξημένη κίνηση στις πόλεις δεν είναι ένα ανεξήγητο φυσικό φαινόμενο, αλλά αποτέλεσμα του κεντρικού σχεδιασμού και φυσικά... των δικών μας επιλογών. 
Στις φωτογραφίες αυτής της ομολογουμένως ευρηματικής καμπάνιας, απεικονίζονται αρχικά 200 άνθρωποι μέσα σε 177 αυτοκίνητα και στη συνέχεια το πώς φαίνονται αυτοί χωρίς τα αυτοκίνητά τους, πάνω σε ποδήλατα, μέσα σε 3 αστικά λεωφορεία και σε ένα βαγόνι του μετρό.
Την επόμενη φορά λοιπόν που θα συλλάβετε τον εαυτό σας να ξεφυσά από απόγνωση μέσα σε ένα μποτιλιαρισμένο Ι.Χ., σκεφτείτε: "Δεν κόλλησες στην κίνηση. Είσαι η κίνηση!".
Το πελατολόγιο της i-Sustain περιλαμβάνει κυρίως δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, κτηματομεσιτικές εταιρείες, αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς που αποζητούν γνώσεις και συμβουλές με σκοπό την υλοποίηση έργων που αυξάνουν τη βιωσιμότητα εντός του αστικού ιστού.
Οι ιδρυτές της επιχείρησης, η οποία υφίσταται ήδη από το 2003, είναι η Patricia Chase και ο Jayson Antonoff.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την i-Sustain θα βρείτε εδώ .
Περισσότερα άρθρα σαν αυτό ››

Διαβάστε επίσης

Είναι η τεχνητή νοημοσύνη η αρχή του τέλους για τους διαιτολόγους; | Enallaktiko.gr
Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο μεγάλος ντόρος γύρω από μία εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ερωτήσεις με τη μορφή chat, λαμβάνοντας τεκμηριωμένες απαντήσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. 
DIY: Μπάλες οξυγόνου (bath bombs) | Enallaktiko.gr
Οι μπάλες οξυγόνου, γνωστές και ως bath bombs, είναι κατά βάση ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και κιτρικού οξέος με την προσθήκη κάποιου αρωματικού παράγοντα (αιθέριο έλαιο) και προαιρετικά κάποιου χρώματος.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν