Smart tips: Διατηρήστε τα κρεμμύδια σας φρέσκα έως και για 8 μήνες

Smart tips: Διατηρήστε τα κρεμμύδια σας φρέσκα έως και για 8 μήνες | Enallaktiko.gr

Πολλοί από εμάς αγοράζουμε τρόφιμα σε μεγάλες ποσότητες είτε επειδή τα βρήκαμε σε προσφορά, είτε για να αποφύγουμε τις πολλές επισκέψεις στο super market και τη λαϊκή αγορά. Ωστόσο, μία παράπλευρη απώλεια αυτής της τακτικής είναι να βλέπουμε συχνά τα τρόφιμά μας να χαλούν, να λήγουν ή να χάνουν τη φρεσκάδα τους.

Παρακάτω θα δούμε δύο τρόπους για να διατηρήσουμε τα κρεμμύδια μας φρέσκα έως και για 8 μήνες.

Η απλή μέθοδος του "βαλταολασεενατσουβάλι"

Τα κρεμμύδια διαρκούν για αρκετό καιρό αρκεί να παραμείνουν σε σκοτεινό σημείο και μακριά από υγρασία χωρίς όμως να τους στερούμε τον αέρα. Μία πρακτική είναι να τα τοποθετήσουμε απλώς σε ένα τσουβάλι ή σε ένα καλάθι και να τα σκεπάσουμε με μία πετσέτα ή ένα χοντρό ύφασμα. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να τοποθετήσουμε τα κρεμμύδια μας μόνα τους και όχι μαζί με πατάτες, σκόρδα ή μήλα.

Σκίστε τα καλσόν σας!

Μία πιο μοντέρνα λύση για πιο μικρές ποσότητες είναι να πάρουμε ένα παλιό καλσόν, να τοποθετήσουμε τα κρεμμύδια μας μέσα σε αυτό και έπειτα να το κρεμάσουμε σε ένα σκιερό μέρος. Η μόνη προϋπόθεση είναι ανάμεσα σε κάθε κρεμμύδι να υπάρχει ένας κόμπος που θα χωρίζει τον κάθε βολβό. Έτσι, κάθε φορά που θα θέλουμε ένα κρεμμύδι, το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να κόβουμε με ένα ψαλίδι το τελευταίο κομμάτι του καλσόν.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν

Διαβάστε επίσης

Συνταγές: Vegan παρμεζάνα με διατροφική μαγιά & κάσιους | Enallaktiko.gr
Η vegan εκδοχή της τριμμένης παρμεζάνας είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις ευκολότερες και συνάμα γευστικότερες εναλλακτικές έναντι του πραγματικού τυριού. 
Συνταγές: Φάβα από κόκκινες φακές | Enallaktiko.gr
Η φάβα συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο δημοφιλών μεζέδων της μεσογειακής κουζίνας και συνήθως συνοδεύει πιάτα θαλασσινών ή ψάρια. Στη χώρα μας φτιάχνεται συνήθως από λαθούρι (κίτρινη φάβα) και σπανιότερα από μπιζέλι (πράσινη φάβα). Ωστόσο, φάβα μπορούμε να φτιάξουμε και από ένα άλλο όσπριο, την κόκκινη φακή.