Το καλάθι μου

Smart tips: Βραστά αυγά χωρίς σπασίματα


Δε χάθηκε κι ο κόσμος αν ένα αυγό ραγίσει κατά τη διάρκεια του βρασμού, έτσι δεν είναι; Παρόλα αυτά, αφού υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο, γιατί να μην τον δοκιμάσουμε; 

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι μέσα στο νερό όπου πρόκειται να βράσουμε το αυγό μας, να προσθέσουμε λίγο ξύδι. Το ξύδι θα μαλακώσει ελαφρώς το κέλυφος του αυγού, προσδίδοντάς του ελαστικότητα. 

Κάτι άλλο που θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει είναι, πριν βράσουμε το αυγό μας, να το αφήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ούτως ώστε να αποφύγουμε το ράγισμα λόγω απότομης διαστολής. 

Τέλος, μπορούμε απλώς να χαμηλώσουμε την ένταση της φωτιάς ώστε να αποφύγουμε τον έντονο κοχλασμό του νερού. 

Αυτό ήταν! Τέρμα πια τα ραγισμένα αυγά.