Ιδέες: Ένα λάθως την ημέρα

Ιδέες: Ένα λάθως την ημέρα | Enallaktiko.gr
Σε έναν κόσμο που δε συγχωρεί εύκολα λάθη, ένας δάσκαλος δημοτικού από τον Πειραιά, αποφάσισε να αποβάλει αυτό το άγχος από τα παιδιά της τάξης του με έναν ομολογουμένως ευρηματικό τρόπο.
Ο κύριος Μάριος Μάζαρης λοιπόν, ένα πρωί - στο πλαίσιο του μαθήματός του - ξεκίνησε να γράφει στον πίνακα μία σειρά από λέξεις. Κάποια στιγμή, ένα παιδί πετάχτηκε από τη θέση του, φωνάζοντας "Κύριε, τη γράψατε λάθος!". Ο δάσκαλος, παραδέχθηκε με γενναιότητα πως του ξέφυγε μία λέξη, αλλά - υπερασπιζόμενος τον εαυτό του - διαμαρτυρήθηκε στο παιδί, λέγοντας "Για στάσου! Τόσες έγραψα σωστά! Γιατί στέκεσαι σ' αυτήν που έκανα λάθος;".
Ο παραπάνω διάλογος αποτέλεσε την αφορμή να ξεκινήσει μία όμορφη συζήτηση και εν συνεχεία μία άτυπη συμφωνία μεταξύ δασκάλου και μαθητών, σύμφωνα με την οποία, όλοι επιτρέπεται να κάνουν ένα λάθος την ημέρα χωρίς καμία επίπτωση.
Όπως αναφέρει ο ευρηματικός εκπαιδευτικός στη σελίδα του Αναγνωστικό στο facebook, σκοπός της εν λόγω συμφωνίας δεν είναι να χαϊδέψει τα αυτιά ή να καλοπιάσει τους μαθητές του, αλλά να τους κάνει να δώσουν έμφαση σε όλα όσα έκαναν σωστά.
Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά ναι μεν έρχονται αντιμέτωπα με τα λάθη τους μέσα από τις παρατηρήσεις του ελεγκτή, αλλά χωρίς το βάρος της ευθύνης να τα κάνουν όλα τέλεια.
Δε θα ήταν προτιμότερο να αποβάλλουμε κι εμείς λίγο από αυτό το βάρος που κουβαλάμε ή που μπορεί να φορτώνουμε στους άλλους;
Ένα λάθως την ημέρα (Μάριος Μάζαρης) | Enallaktiko.gr
Ένα λάθως την ημέρα (Μάριος Μάζαρης) | Enallaktiko.gr

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης είναι αρθρογράφος και υπεύθυνος του ηλεκτρονικού καταστήματος του Enallaktiko.gr

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν

Διαβάστε επίσης

Smart tips: Πώς να αποτρέψετε το μαύρισμα των φρούτων & των λαχανικών σας | Enallaktiko.gr
Πόσες φορές δε σας έχει τύχει να κόψετε ένα μήλο ή ένα αβοκάντο και αυτό μετά από λίγη ώρα να μαυρίσει; Δε θα ήταν ωραίο αν υπήρχε ένας τρόπος να αποτραπεί κάτι τέτοιο;
Συνταγές: Κλασικό ριζότο μανιταριών | Enallaktiko.gr
Το ριζότο είναι μία αυθεντική ιταλική συνταγή που - όπως κάθε ιταλικό πιάτο - χαρακτηρίζεται από την απλότητα, αλλά και την έμφαση στη λεπτομέρεια. Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε μία μικρή παράκαμψη από τις εναλλακτικές συνταγές που σας έχουμε συνηθίσει, για να δούμε πώς φτιάχνεται ένα κλασικό ριζότο μανιταριών, χωρίς να παραλείψουμε όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά που θα κάνουν το ριζότο σας να ξεχωρίζει.