Ιδέες: Ένα γήπεδο έργο τέχνης

Ιδέες: Ένα γήπεδο έργο τέχνης | Enallaktiko.gr

Μέσα σε ένα αστικό τοπίο, όπου το γκρι των πολυκατοικιών αποτελεί το κυρίαρχο χρώμα, μία καλλιτεχνική παρέμβαση μετέτρεψε ένα μικρό ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ σε καμβά όπου φιλοξενούνται κατά καιρούς διαφορετικά έργα τέχνης. 

Pigalle Colorful Basketball Court

Ο λόγος για το γήπεδο Pigalle, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Rue Duperré του Παρισιού και είναι αποτέλεσμα μίας πρωτοβουλίας του Stéphane Ashpool, ιδιοκτήτη της ομώνυμης εταιρίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της αθλητικής μόδας σε συνεργασία με τη NikeLab

Pigalle Colorful Basketball Court

Το γήπεδο αναμορφώθηκε για πρώτη φορά το 2014 από τη δημιουργική ομάδα Ill-Studio. Η πρώτη αυτή απόπειρα ήταν εμπνευσμένη από τη δεκαετία του '30 και συγκεκριμένα από έναν πίνακα του Kasimir Malevich με την ονομασία Sportsmen.

Sportsmen (Kasimir Malevich)

Πρόσφατα το μικρό γήπεδο αναμορφώθηκε εκ νέου από την Ill-Studio. Η έμπνευση της δημιουργικής ομάδας αυτή τη φορά ήρθε από τη δεκαετία του '90, μία εποχή που αποτελεί ορόσημο για την εξέλιξη του μπάσκετ. 

Pigalle Colorful Basketball Court

Σύμφωνα με τα μέλη της Ill-Studio, μέσα από τις παρεμβάσεις αυτές διερευνάται η σχέση μεταξύ αθλητισμού, τέχνης και πολιτισμού και ο ρόλος του πρώτου ως ισχυρός κοινωνικo-πολιτιστικός δείκτης που χαρακτηρίζει μία συγκεκριμένη εποχή. 

Pigalle Paris Basketball Court

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης

Ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης είναι αρθρογράφος και υπεύθυνος του ηλεκτρονικού καταστήματος του Enallaktiko.gr

Διαβάστε επίσης

Αλάτι & υπέρταση - Μύθοι & αλήθειες | Enallaktiko.gr
Είναι λίγο-πολύ γνωστό πως η πρόσληψη μεγάλης ποσότητας αλατιού ή πιο σωστά η υπερβολική λήψη νατρίου αυξάνει την αρτηριακή πίεση, η οποία με τη σειρά της αυξάνει μακροπρόθεσμα τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. 
Smart tips: Καθαρίστε τις σωληνώσεις του μπάνιου χωρίς χημικά | Enallaktiko.gr
Σε φυσιολογικές καταστάσεις χάνουμε καθημερινά από το κεφάλι μας περίπου 50 με 100 τρίχες. Το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτές καταλήγουν συνήθως στις σωληνώσεις της μπανιέρας ή της ντουζιέρας μας που στην καλύτερη περίπτωση έχει σαν αποτέλεσμα την αργή ροή του νερού. 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν