Υπολογισμός του ιδανικού βάρους ανάλογα με το ύψος μας

Υπολογισμός του ιδανικού βάρους ανάλογα με το ύψος μας | Enallaktiko.gr
Ο υπολογισμός του ιδανικού μας βάρους ανάλογα με το ύψος μας είναι ο πιο απλός τρόπος να μάθουμε αν το βάρος μας βρίσκεται εντός των φυσιολογικών ορίων. Και παρόλο που η συγκεκριμένη μέθοδος δε λαμβάνει υπόψιν της άλλους σημαντικούς παράγοντες όπως είναι το φύλο και ο σωματότυπος, δεν παύει να αποτελεί μία καλή, πρόχειρη λύση αξιολόγησης.

Για να μπορέσουμε λοιπόν να υπολογίσουμε το ελάχιστο και το μέγιστο ιδανικό μας βάρος βάσει του ύψους μας, απλώς πολλαπλασιάζουμε τα αντίστοιχα φυσιολογικά όρια του δείκτη μάζας σώματος για ενήλικες άνω των 19 ετών με το ύψος μας εις το τετράγωνο (18,5 x m² και 24,9 x m²).

Για να μάθετε περισσότερα, αλλά και για να υπολογίσετε τον δείκτη μάζας του σώματός σας, κάντε κλικ εδώ.

Ύψος (cm):Το ιδανικό σας βάρος ανάλογα με το ύψος σας κυμαίνεται μεταξύ ___ και ___ κιλών.

Αν θέλουμε πάντως να είμαστε περισσότερο ακριβείς, μία σαφώς καλύτερη λύση είναι ο τύπος Hammond, ο οποίος - εκτός από το ύψος - λαμβάνει επίσης υπόψιν το φύλο και τον σωματότυπο και στον οποίο θα αναφερθούμε αναλυτικότερα σε άλλη ανάρτησή μας.

Λαμπρινή Παντελή

Η Λαμπρινή Παντελή είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος και υπεύθυνη του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής στο Ίλιον. 

Διαβάστε επίσης

Υπολογισμός του Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) | Enallaktiko.gr
Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) ή αλλιώς BMI (Body Mass Index) επινοήθηκε το 1832 από τον Adolphe Quetelet και αποτελεί μέχρι και σήμερα την απλούστερη και πιο διαδεδομένη μέθοδο αξιολόγησης της σωματικής μας διάπλασης. 
Συνταγές: Ταμπουλέ με πλιγούρι και κόκκινη φακή | Enallaktiko.gr
Η ταμπουλέ (tabbouleh) είναι μία καλοκαιρινή σαλάτα, η οποία - στην αυθεντική της μορφή - μας έρχεται από τη Μέση Ανατολή. Μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε κυρίως πιάτο ή ακόμη και να καταναλωθεί μόνη της σαν ένα ελαφρύ γεύμα. Σαν βασικά συστατικά της έχει το πλιγούρι, τη ντομάτα, το αγγούρι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το λεμόνι. 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν