Ιδέες: Μία παραλία από σπασμένα γυαλιά

Ιδέες: Μία παραλία από σπασμένα γυαλιά | Enallaktiko.gr

Λίγο έξω από την όμορφη κωμόπολη Fort Bragg της California, υπάρχει μία παραλία που μέσα σε μερικές δεκαετίες μετατράπηκε από σκουπιδότοπος σε προστατευόμενη περιοχή. Η παραλία αυτή ονομάστηκε Glass Beach λόγω των τόνων σπασμένων γυάλινων συσκευασιών που πολλοί πετούσαν εκεί επί χρόνια. 

Ιδέες: Μία παραλία από σπασμένα γυαλιά - Εναλλακτικό

Οι κάτοικοι της περιοχής χρωστούν τη μεταμόρφωση αυτή στα κύματα της θάλασσας που με το πέρασμα του χρόνου διέβρωσαν τα σπασμένα γυαλιά, μετατρέποντάς τα σε πολύχρωμα ημιδιαφανή βότσαλα. Η "γυάλινη παραλία" έχει γίνει πια το σήμα κατατεθέν της περιοχής, θυμίζοντας σε όσους την επισκέπτονται πως η φύση μπορεί και μας χαρίζει έργα τέχνης ακόμη και όταν αυτό που της δίνουμε είναι απλώς σκουπίδια. 

Ιδέες: Μία παραλία από σπασμένα γυαλιά - Εναλλακτικό

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν

Διαβάστε επίσης

Συνταγές: "Τηγανητές" πατάτες στο φούρνο | Enallaktiko.gr
Σε άλλη ανάρτηση είδαμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε πατάτες country-style στο φούρνο. Ακολουθώντας την ίδια τεχνική, μπορούμε να φτιάξουμε επίσης τις κλασικές λεπτοκομμένες "τηγανητές" πατάτες που όλοι λατρεύουμε χρησιμοποιώντας μόνο λίγες σταγόνες λαδιού. 
Ένα σπίτι που ταξιδεύει | Enallaktiko.gr
O σκηνοθέτης Felix Starck και η τραγουδίστρια φίλη του Selima Taibi (γνωστή και ως Mogli), γνωρίστηκαν πριν μερικά χρόνια στη Νέα Ζηλανδία όταν ο πρώτος έκανε το γύρο του κόσμου με το ποδήλατο καταγράφοντας την εμπειρία του σε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο "Pedal The World".