Το Enallaktiko.gr μπορεί να λειτουργήσει σωστά μόνο με ενεργοποιημένη την

JAVASCRIPT

Ενεργοποίησέ την μέσα από τις ρυθμίσεις του περιηγητή σου!
Συνταγές: Εύκολη μους σοκολάτας με αβοκάντο

Το καλάθι μου

Συνταγές: Εύκολη μους σοκολάτας με αβοκάντο

Υπάρχουν κάποιες συνταγές που μας δίνουν τόσο νόστιμες δημιουργίες και ταυτόχρονα είναι τόσο εύκολες, που όταν τις ανακαλύψουμε είναι δύσκολο να μην αναφωνήσουμε "Μα πώς δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα;". Μία τέτοια συνταγή είναι και αυτή της μους σοκολάτας με αβοκάντο. 

Ποσότητα: 500gr
Χρόνος προετοιμασίας: 5’
Βαθμός δυσκολίας: 1/5

Υλικά:


= 2 ώριμα αβονάντο μετρίου μεγέθους
= 450gr (μόνο η σάρκα)

Είναι πολύ σημαντικό τα αβοκάντο που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι ώριμα.  

= 1 φλιτζάνι του τσαγιού
= 40gr

Το κακάο Criollo είναι ένα ωμό κακάο, το οποίο διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά του καρπού, χαρίζοντας πλούσια γεύση και άρωμα στις παρασκευές μας. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο πως η εν λόγω ποικιλία θεωρείται η "βασίλισσα του κακάο".

= 8 κουταλιές της σούπας
= 80gr

Η χρήση σιροπιού Αγαύης καθιστά τη συνταγή μας κατάλληλη ακόμη και για όσους ακολουθούν μία vegan διατροφή. Ωστόσο, η συνταγή μπορεί κάλλιστα να εκτελεστεί και με τη χρήση μελιού. Βεβαίως, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε γλυκαντική ουσία.

Αν επιλέξετε πάντως να χρησιμοποιήσετε μέλι, λάβετε υπόψιν πως - εξαιτίας του υψηλότερου ιξώδους του - ενδέχεται να σας δώσει μία μους μεγαλύτερης πυκνότητας. 

= το εσωτερικό από ½ stick βανίλιας
= 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού (αν χρησιμοποιήσετε εκχύλισμα βανίλιας)

Η βανίλια, και ειδικότερα η αυθεντική βανίλια Bourbon, θα δώσει στην παρασκευή σας ένα μοναδικό, γλυκό και συνάμα πικάντικο άρωμα.

Διαδικασία:

1. Με ένα μαχαίρι κόβουμε προσεκτικά τα ώριμα αβοκάντο στη μέση. Έπειτα, αφαιρούμε το κουκούτσι τους και με ένα κουτάλι του γλυκού μεταφέρουμε τη σάρκα τους απευθείας στον κάδο του multi. 

2. Έπειτα προσθέτουμε το κακάο και τη γλυκαντική μας ουσία και αλέθουμε για περίπου 1' έως ότου το μείγμα μας αποκτήσει την επιθυμητή ομοιογένεια. 

3. Η μους μπορεί να καταναλωθεί επί τόπου, να χρησιμοποιηθεί σε άλλες γλυκές παρασκευές ή να φυλαχτεί σκεπασμένη στο ψυγείο για μερικές ημέρες.

Συνδυάζεται ιδανικά με κάποιο φρούτο εποχής, μπισκότα ή δημητριακά

Παρατηρήσεις:

Παρόλο που το αβοκάντο είναι φρούτο, διατροφικά συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία του λίπους (όπως και η ελιά). Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία ως γνωστόν μπορούν να μειώσουν τη συνολική, αλλά και την "κακή" LDL χοληστερόλη, αυξάνοντας ταυτόχρονα την καλή HDL. Επιπλέον, περιέχει πολυακόρεστα Ω3 και Ω6 λιπαρά και μάλιστα σε πολύ καλή μεταξύ τους αναλογία. Τέλος, το αβοκάντο αποτελεί μία πλούσια πηγή καλίου, φυτικών ινών, αλλά και αρκετών βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Το κακάο αποτελεί μία εξαιρετική πηγή σιδήρου, καθώς κάθε 100 γραμμάρια σκόνης κακάο μας δίνουν περίπου 13,9mg σε σίδηρο. Ενδεικτικά αναφέρεται πως 100 γραμμάρια φακές - ένα τρόφιμο που παραδοσιακά θεωρείται πλούσιο σε σίδηρο - μας δίνουν μόλις 3,3mg σιδήρου. Εκτός όμως από σίδηρο, το κακάο είναι ιδιαίτερα πλούσιο και σε κάλιο με 1.524mg καλίου ανά 100gr. 

Το σιρόπι Αγαύης προέρχεται από το κακτοειδές φυτό Agave Tequiliana, το ίδιο φυτό που μας χαρίζει και την περισσότερο γνωστή τεκίλα. Αποδίδει λιγότερες θερμίδες σε σχέση με το μέλι (310kcal έναντι 340kcal ανά 100gr), ενώ έχει επίσης χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη (30 έναντι 55). 

Λαμπρινή Παντελή

Η Λαμπρινή Παντελή είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος και υπεύθυνη του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής στο Ίλιον. 

κακαο, αβοκαντο, μουσ, μους, μερεντα, μερέντα, πραλινα, πραλινα, μελι, σιροπι αγαυης, πεύκου, πευκου, πεύκο, πευκο, πευκομελο, αβοκαντο, αβοκάντο, σοκολατα, σκοκολάτα, σοκολάτας, σοκολατας, κακάο, κακαο,
Σου αρέσει η σελίδα μας;