Το Enallaktiko.gr μπορεί να λειτουργήσει σωστά μόνο με ενεργοποιημένη την

JAVASCRIPT

Ενεργοποίησέ την μέσα από τις ρυθμίσεις του περιηγητή σου!
DIY: Μαλακτικό ρούχων με λευκό ξύδι & μαγειρική σόδα

Το καλάθι μου

DIY: Μαλακτικό ρούχων με λευκό ξύδι & μαγειρική σόδα


Tα περισσότερα μαλακτικά ρούχων που κυκλοφορούν στο εμπόριο, εκτός από το γεγονός ότι κοστίζουν ακριβά, περιέχουν μία σειρά χημικών ουσιών που καλό είναι να αποφεύγουμε ειδικά όταν αυτά χρησιμοποιούνται κατά το πλύσιμο βρεφικών ρούχων.

Υλικά:

Για την παρασκευή 1.5 λίτρου δικού μας σπιτικού μαλακτικού ρούχων χωρίς επικίνδυνες χημικές ουσίες, αρκετό για 25 πλύσεις, θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

= 1 λίτρο

= ½ λίτρο

= 250gr

= 20 σταγόνες

Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε αιθέριο έλαιο λεμονιού.

Ανάλογα με τα γούστα μας, μπορούμε επίσης να αυξήσουμε την ποσότητα του αιθέριου ελαίου ακόμη και στο διπλάσιο.

Διαδικασία:

1. Μέσα σε ένα δοχείο χωρητικότητας τουλάχιστον 3 λίτρων, αναμείξτε ένα-ένα όλα σας τα υλικά. Όταν η σόδα έρθει σε επαφή με το ξύδι, το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει πολύ, κάτι που δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Ωστόσο, για την αποφυγή υπερχείλισης, προτιμήστε ένα βαθύ δοχείο με πλατύ λαιμό (π.χ. μία μεγάλη κατσαρόλα) φροντίζοντας παράλληλα να πραγματοποιήσετε την ανάμιξη σταδιακά.

2. Αφήστε το μείγμα να ξεθυμάνει και μεταφέρετέ το σε ένα πλαστικό μπουκάλι χωρητικότητας τουλάχιστον 1½ λίτρου με καπάκι.

Παρατηρήσεις:

Η προτεινόμενη δοσολογία του μαλακτικού μας είναι περίπου 50ml που ισοδυναμούν περίπου με το ⅓ ενός φλιτζανιού του τσαγιού

Η μαγειρική σόδα και το ξύδι που περιέχει το μαλακτικό μας του προσδίδουν καθαριστικές και αποσκληρυντικές ιδιότητες, που σημαίνει πως αφαιρεί τα άλατα καθώς και τα υπολείμματα σαπουνιού από τα τοιχώματα και τις σωληνώσεις του πλυντηρίου μας. 

Το σπιτικό μαλακτικό χρειάζεται ανακίνηση πριν από κάθε χρήση.

Αν και γενικά ακίνδυνο, λόγω του αιθέριου ελαίου που περιέχει, το μαλακτικό μας καλό είναι να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Σου αρέσει η σελίδα μας; Αν ναι, τότε ακολούθησέ μας στο Facebook!

Σχόλια: