Η κρέμα καρύδας αποτελεί μία εξαιρετική πρώτη ύλη, ειδικά όταν αυτή αντικαθιστά άλλα, βαριά επεξεργασμένα υλικά. Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε μία πανεύκολη σαντιγύ με βασικό μας υλικό την κρέμα καρύδας.
Ποσότητα: 300gr
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 0’
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Μπορεί για κάποιους να φαντάζει σαν λεπτομέρεια, ωστόσο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση η κρέμα καρύδας μας να είναι παγωμένη, διαφορετικά η παρασκευή μας απλώς δε θα πετύχει.
2. Όταν ανοίξουμε τη συσκευασία της κρέμας μας, το νερό θα έχει διαχωριστεί από το λιπαρό μέρος, το οποίο θα έχει παγώσει. Για να φτιάξουμε τη συνταγή μας θα χρειαστούμε μόνο τα λιπαρά. Για το λόγο αυτό θα χρειαστεί να μεταφέρουμε το νερό σε ένα φλιτζάνι, κρατώντας το για να φτιάξουμε ένα ωραιότατο smoothie ή ό,τι άλλο θέλουμε.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ μεταφέρουμε την κρέμα με ένα κουτάλι και τη χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι αυτή να αφρατέψει.
4. Μόλις η κρέμα μας αφρατέψει αρκετά, προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου ή το ακατέργαστο σιρόπι αγαύης και προαιρετικά το κόμμι γκουάρ και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου αναμειχθούν καλά τα υλικά μας.
5. Η σαντιγύ μας είναι έτοιμη! Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε άμεσα ή να τη φυλάξουμε στο ψυγείο έως και για μία εβδομάδα, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψιν πως σε αυτήν την περίπτωση ενδέχεται να χρειαστεί εκ νέου ανακάτεμα πριν τη χρήση.
Ταυτόχρονα, η σαντιγύ από κρέμα καρύδας αποτελεί μία εξαιρετική εναλλακτική καθώς δίνει μόλις το 40% των θερμίδων της κλασικής συνταγής (περίπου 260kcal έναντι 660kcal ανά 100 γραμμάρια).
Η Λαμπρινή Παντελή είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος και υπεύθυνη του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής στο Ίλιον.
Ποσότητα: 300gr
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 0’
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Υλικά:
Διαδικασία:
1. Τοποθετούμε αποβραδίς την κρέμα καρύδας στο ψυγείο.Μπορεί για κάποιους να φαντάζει σαν λεπτομέρεια, ωστόσο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση η κρέμα καρύδας μας να είναι παγωμένη, διαφορετικά η παρασκευή μας απλώς δε θα πετύχει.
2. Όταν ανοίξουμε τη συσκευασία της κρέμας μας, το νερό θα έχει διαχωριστεί από το λιπαρό μέρος, το οποίο θα έχει παγώσει. Για να φτιάξουμε τη συνταγή μας θα χρειαστούμε μόνο τα λιπαρά. Για το λόγο αυτό θα χρειαστεί να μεταφέρουμε το νερό σε ένα φλιτζάνι, κρατώντας το για να φτιάξουμε ένα ωραιότατο smoothie ή ό,τι άλλο θέλουμε.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ μεταφέρουμε την κρέμα με ένα κουτάλι και τη χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι αυτή να αφρατέψει.
4. Μόλις η κρέμα μας αφρατέψει αρκετά, προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου ή το ακατέργαστο σιρόπι αγαύης και προαιρετικά το κόμμι γκουάρ και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου αναμειχθούν καλά τα υλικά μας.
5. Η σαντιγύ μας είναι έτοιμη! Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε άμεσα ή να τη φυλάξουμε στο ψυγείο έως και για μία εβδομάδα, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψιν πως σε αυτήν την περίπτωση ενδέχεται να χρειαστεί εκ νέου ανακάτεμα πριν τη χρήση.
Παρατηρήσεις:
Η σαντιγύ από κρέμα καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακριβώς όπως και η κλασική σαντιγύ με τη διαφορά ότι η πρώτη είναι κατάλληλη και για άτομα που ακολουθούν vegan διατροφή, καθώς και για άτομα με διαβήτη τύπου ΙΙ.Ταυτόχρονα, η σαντιγύ από κρέμα καρύδας αποτελεί μία εξαιρετική εναλλακτική καθώς δίνει μόλις το 40% των θερμίδων της κλασικής συνταγής (περίπου 260kcal έναντι 660kcal ανά 100 γραμμάρια).
Σχόλια (0)
Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο