Συνταγές: Smoothie με μπανάνα & matcha

Συνταγές: Smoothie με μπανάνα & matcha | Enallaktiko.gr
Το smoothie είναι ένας υγιεινός, γευστικός και ιδιαίτερα δροσιστικός τρόπος να ξεκινήσουμε τη μέρα μας ή να γεμίσουμε το κενό ανάμεσα σε δύο γεύματα. Οι συνδυασμοί που μπορούμε να δημιουργήσουμε είναι σχεδόν απεριόριστοι, καθώς μέσα σε ένα smoothie - εκτός από γαλακτοκομικά ή υποκατάστατά τους - μπορούμε να προσθέσουμε από φρούτα και λαχανικά, μέχρι μπαχαρικά, μυρωδικά και θεραπευτικά βότανα με τη χρήση ή όχι κάποιας γλυκαντικής ουσίας.

Στη σημερινή μας ανάρτηση θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε smoothie με μπανάνα και matcha

Ποσότητα: 1 μερίδα
Χρόνος προετοιμασίας: 5’
Βαθμός δυσκολίας: 1/5

Υλικά:


= 200ml

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, κεφίρ, στραγγιστό γιαούρτι ή γάλα της αρεσκείας σας.


= 1 ώριμη μπανάνα

Η μπανάνα αποτελεί μία από τις κυριότερες πηγές καλίου με περίπου 450mg ανά μερίδα. Επίσης, είναι μία καλή πηγή υδατανθράκων (περίπου 30gr ανά μερίδα), πράγμα που σημαίνει πως μας παρέχει όλη την ενέργεια που χρειαζόμαστε από ένα σύντομο γεύμα. 


= 200ml

Μπορούμε να αυξομειώσουμε την ποσότητα του μελιού ανάλογα με το γούστο μας ή να χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη γλυκαντική ουσία όπως το σιρόπι αγαύης ή το σιρόπι σφενδάμου.


= 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού

Το matcha είναι ένα τσάι βιολογικής γεωργίας που συναντάται σε μορφή πράσινης σκόνης. Είναι γνωστό για την εξαιρετική αντιοξειδωτική του δράση, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε επιγαλοκατεχίνη. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το matcha θα βρείτε εδώ.


= ½ φλιτζάνι του τσαγιού

Εδώ θα βρείτε έναν έξυπνο και πρακτικό τρόπο για να έχετε πάντα στη διάθεσή σας τριμμένο πάγο.

Διαδικασία: 

1. Μέσα στο multi προσθέτουμε όλα μας τα υλικά και αναδεύουμε έως ότου αποκτήσουν ενιαία, παχύρρευστη υφή. 

2. Σερβίρουμε σε ποτήρι της αρεσκείας μας και απολαμβάνουμε με χοντρό καλαμάκι. 

Λαμπρινή Παντελή

Η Λαμπρινή Παντελή είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος και υπεύθυνη του Εργαστηρίου Διατροφικής Αγωγής στο Ίλιον. 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο

Αφήστε ένα σχόλιο!

Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν

Διαβάστε επίσης

Smart tips: Πότε πρέπει να μπαίνει το αλάτι στο φαγητό; | Enallaktiko.gr
Το αλάτι αποτελεί από μόνο του ένα ενισχυτικό γεύσης, ωστόσο στη μαγειρική δε χρησιμοποιείται μόνο ως τέτοιο, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για τη μακρά συντήρηση των τροφίμων ή για τη δημιουργία συνθηκών που θα μας εξυπηρετούσαν όπως είναι για παράδειγμα το ξεπίκρισμα της μελιτζάνας, η μετατροπή ενός λαχανικού σε τουρσί κ.α.. 
Συνταγές: Σπιτικό ταχίνι | Enallaktiko.gr
Το ταχίνι είναι μία λιπαρή ουσία σε μορφή πάστας ή γαλακτώματος, η οποία φτιάχνεται από καβουρδισμένο σουσάμι.